16.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj21,2 milioane de lei pentru retehnologizarea UM Sadu

21,2 milioane de lei pentru retehnologizarea UM Sadu

Banii necesari pentru retehnologizarea Uzinei Mecanice Sadu, din orașul gorjean Bumbești-Jiu, au fost virați în contul unității. Este vorba de suma de 21.255.000 de lei. Banii destinați majorării de capital vor fi folosiți pentru retehnologizarea unității și îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru angajați.

Sumele respective ar fi trebuit să ajungă la unitate încă din această vară. Din motive necunoscute, UM Sadu a rămas fără finanțarea necesară achiziției unor linii tehnologice și pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă. Din cauză că banii nu au mai intrat în conturile societății din subordinea Companiei Romarm, nu s-au mai putut ține licitațiile necesare pentru cumpărarea de echipamente noi. Acestea se fac numai pe comandă, de anumite firme, iar întreg procesul presupunea trecerea unui anumit timp. Fără bani nu s-a mai putut face însă nimic.

Fac majorare de capital, să nu piardă finanțarea

În cele din urmă, șefii din ministerul de resort au decis ca finanțarea să fie transformată în majorare de capital pentru a nu fi pierdută. Altfel, suma de 21,2 milioane de lei ar fi rămas necheltuită în 2019 și ar fi fost pierdută. Prin urmare sunt acum premisele ca în 2020 să se treacă la organizarea de licitații pentru cumpărarea de echipamente și linii tehnologice pentru producerea de muniție. Uzina Mecanică Sadu este una din puținele societăți de profil pe care statul le mai are în portofoliu. În prezent, la UM Sadu mai lucrează 1.000 de muncitori. Este un număr de salariați de zece ori mai mic decât în 1990. Activitatea s-a restrâns de la un an la altul și în prezent întreaga producție este axată doar pe producția de muniție, nu și de armament sau alte echipamente.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS