10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNu sunt bani pentru înlocuirea cu granit a betonului amprentat din zona centrală

Nu sunt bani pentru înlocuirea cu granit a betonului amprentat din zona centrală

Autoritățile din Târgu Jiu au nevoie de 18 milioane de lei pentru înlocuirea betonului amprentat din centru. Suma nu este însă disponibilă la nivel local. Nici de la nivel central nu sunt semne că s-ar găsi fonduri pentru finanțarea proiectului.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a declarat că nu există,, deocamdată, vreun program național sau european care să finanțeze astfel de proiecte. Edilul spune că înlocuirea betonului amprentat din centru cu granit sau un material mai dur ar costa 18 milioane de lei. Este suma cheltuită de vechea administrație pentru a turna ciment în centru. Calitatea betonului amprentat lasă de dorit și acesta se deteriorează foarte repede. An de an, sunt alocate fonduri de la bugetul local pentru reparații.

Bani cheltuiți degeaba

Primarul din Târgu Jiu și-ar dori ca la un moment dat să fie identificate sumele necesare pentru întreg proiectul de modernizare și punere în valoare a Căii Eroilor. Valoarea lucrărilor este de 40 de milioane de euro. Autoritățile locale au primit până acum doar suma de 2 milioane de euro. Suma este utilizată pentru lucrări de infrastructuri pe tronsonul cuprins între hotelul Europa și Biserica Sfinții Apostoli „Petru și Pavel“.

„Nu se poate să investim fonduri în betonul amprentat. Dacă tot au cheltuit autoritățile de la vremea respectivă 18 milioane de lei, puteau să îl facă măcar cum trebuie. Tot 18 milioane de lei costă și înlocuirea cu un alt material, mai rezistent, numai că noi nu avem acești bani și acum trebuie să identificăm surse de finanțare. Ar fi foarte bine dacă am găsi întreaga sumă de 40 de milioane de euro, dar va fi foarte greu“, a spus Marcel Romanescu, primarul din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS