Acasă Local Activitatea unei braserii, suspendată din cauza lipsei igienei

Activitatea unei braserii, suspendată din cauza lipsei igienei

-

DSVSA Olt a controlat, în cursul lunii octombrie 2019, 303 obiective, închizând o braserie și aplicând două sancțiuni contravenționale și 13 avertismente.

Acțiunile de control în domeniul igienei alimentare derulate de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Olt au vizat 303 obiective din județul Olt, autorizate și înregistrate sanitar veterinar, respectiv: abatoare, unităţi de produse din carne, centre de ambalare ouă, depozite frigorifice, restaurante, braserii, fast-food-uri, pizzerii, laboratoare de cofetărie/patiserie, puncte mobile, supermarket-uri, magazine alimentare, magazine de desfacere a peştelui, carmangerii, măcelării, pieţe agroalimentare.

O braserie a fost sancționată cu suspendarea activității, constatându-se neigienizarea spaţiilor şi a echipamentelor de lucru, lipsa etichetelor pe unele produse, fiind reţinute oficial 10 kg de produse din carne şi semipreparate. Echipele de control au mai aplicate alte două sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 11.200 lei, și 13 avertismente, principalele nereguli constatate fiind:

  • etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării şi valorificării ;
  • necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție şi de comercializare ;
  • manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare ;
  • nerespectarea programului de autocontrol ;
  • depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi nerespectarea criteriilor de compatibilitate .

ȘTIRI VIDEO GdS

Părintele proiectului Dacia Logan a murit

Grupul auto Renault l-a pierdut pe Gérard Detourbet, cel care a stat la baza conceptului low-cost în cadrul grupului francez. Gérard Detourbet...