30 C
Craiova
sâmbătă, 11 iulie, 2020
Știri de ultima oră Local Primăria, în litigiu cu constructorul la trei ani de la restaurarea unei clădiri de patrimoniu din Slatina

Primăria, în litigiu cu constructorul la trei ani de la restaurarea unei clădiri de patrimoniu din Slatina

O clădire restaurată în urmă cu trei ani cu aproximativ 7,5 milioane lei, fonduri islandeze, are probleme mari, Primăria Slatina, care este proprietar, dând în judecată constructorul.

O firmă din Bacău care în 2016 a încheiat lucrările de reabilitare a fostului cinematograf „Victoria“ din Slatina în 2016 este chemată în judecată de Primăria Slatina pentru un prejudiciu de 120.000 lei. La scurt timp de la recepția lucrărilor au apărut și problemele, în prezent fiind nevoie să se intervină la hidroizolație, pentru că apa a pătruns prin acoperiș și afectează pereții și instalația sanitară.

Primăria Slatina a câștigat deja în primă instanță procesul cu Phoenix Transbac

Managerul public al Slatinei, Cristian Cismaru, a declarat că Primăria Slatina a câștigat deja în primă instanță procesul cu Phoenix Transbac, din Bacău, firma care a executat lucrările care în prezent sunt încă în garanție, iar acum se judecă apelul. Până la finalizarea conflictului în instanță este nevoie, însă, să se intervină de urgență, degradarea clădirii continuând.

„În această perioadă de garanție au apărut și primele neconformități în ceea ce privește partea de balcon și partea de acoperiș. Au apărut niște infiltrații în partea de plafon, care s-au prelins pe partea de pereți, instalații electrice, mai multe componente. Din păcate nu avem o colaborare așa cum ar trebui cu constructorul (n.r. – Phoenix Transbac) de la Bacău, fapt pentru care după nenumărate sesizări noi am mers în instanță. În instanță ni s-a dat câștig de cauză pe fond. Din păcate, în momentul de față va trebui să facem aceste remedieri pe cheltuială proprie, conform expertizei în primă instranță, după care sperăm ca la apel să ni se dea din nou câștig de cauză și să ne îndreptăm către constructor pentru prejudiciul creat. Din expertiză a rezultat un prejudiciu de aproximativ 120.000 lei, fără TVA“, a declarat administratorul public al Slatinei, Cristian Cismaru.

Problemele s-au ținut lanț încă din primele luni de la recepția lucrărilor. Sistemul de încălzire nu a putut fi pornit încă din prima iarnă pentru că funcționează electric iar instalația a cedat, fiind subdimensionată, prin urmare în sezonul rece clădirea nu poate găzdui niciun fel de manifestare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Foarte important pentru românii care pleacă în Grecia: până...

Românii care vor să intre în Grecia pe la punctul de frontieră Promachonas nu vor putea intra în țară dacă nu li...
00:01:54

VIDEO: 71 de arestări după protestele din Serbia

Poliţia a arestat 71 de persoane, inclusiv un britanic şi un tunisian, după violenţele izbucnite vineri seară la o manifestaţie desfășurată în...

Universitatea Craiova – FCSB | CCA a desemnat brigada...

CCA a desemnat sâmbătă brigada de arbitri care vor împărți dreptatea la derbiul dintre Universitatea Craiova și FCSB. Astfel,...

30 de cazuri noi de coronavirus în județul Gorj

Alte 30 de persoane din județul Gorj au fost confirmate cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

Universitatea Craiova – FCSB | Cristiano Bergodi: Îmi doresc...

Antrenorul formației Universitatea Craiova, Cristiano Bergodi, a prefațat întâlnirea cu FCSB. Derbiul etapei a 7-a din play-off-ul Ligii 1 se dispută duminică, de la ora 21.00, pe stadionul „Ion Oblemenco“.

Orban, revoltat după amânarea legii carantinei: „Nu înțeleg de...

Premierul Ludovic Orban s-a declarat revoltat și indignat după amânarea unei decizii în senat pe legea carantinei și izolării. El a comentat...