Acasă Local Gorj Sute de lucrători la MAI, la datorie pe parcursul procesului electoral

Sute de lucrători la MAI, la datorie pe parcursul procesului electoral

-

Poliţiștii gorjeni au luat toate măsurile, din competență, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică, pe întreaga durată a desfăşurării procesului electoral, pentru alegerea Președintelui României.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Gorj, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne – IJJ Gorj, ISU Gorj, se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la 331 de secții de votare ce sunt constituite în 229 de locații de pe raza județului Gorj, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

În acest context, în perioada desfășurării alegerilor polițiștii vor asigura paza și protecția la 162 de secții de votare, lucrătorii ISU la 84 de secții de votare și lucrătorii IJJ vor asigura paza și protecția la 85 de secții de votare.

De asemenea, peste 139 de poliţişti, se vor afla în stradă, în această perioadă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, lucrătorii angrenați în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi de patrulele de poliţie, aflate în dispozitivul curent de intervenţie.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină.

Pentru mai multe informații privind procesul electoral, puteți consulta, pe pagina unității noastre, accesând bannerul special creat în acest sens, care vă direcționează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteți găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea Referendumului, cât și actele normative incidente și contravențiile și infracțiunile prevăzute de acestea.

Recomandăm tuturor să respecte legislația electorală și regulile de conviețuire socială.

ȘTIRI VIDEO GdS