5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUPDATE / Primul pas pentru întreţinerea noului gazon de pe „Oblemenco“. Au sosit ventilatoarele de răcire

UPDATE / Primul pas pentru întreţinerea noului gazon de pe „Oblemenco“. Au sosit ventilatoarele de răcire

UPDATE / Au sosit ventilatoarele pentru răcirea gazonului de pe „Ion Oblemenco“. Decopertarea suprafeţei de joc nu va debuta astăzi.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Craiova, acţiunea de decopertare va demara doar după ce se va obţine acordul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI). Acesta nu a fost primit încă. Până atunci, au sosit megaventilatoarele pentru răcirea suprafeţei de joc.

Ele au făcut obiectul unei licitaţii separate demarate de primărie, contractul fiind atribuit luna trecută unei firme din Braşov – SC Gazonul SRL.

Noul gazon de la stadionul „Ion Oblemenco“ va avea parte, astfel, şi de un sistem performant de ventilație, umidificare și răcire. Mai exact, este vorba de două ventilatoare de mare putere care, prin ataşarea lor în serie, ar crea o perdea de protecţie a firului ierbii împotriva temperaturilor ridicate.

Acestea au ajuns în Bănie în această dimineaţă şi, în curând, va începe montarea lor. Ele vor ajuta gazonul cel nou, despre care nu se ştie deocamdată când va fi adus în Bănie. Aceste ventilatoare ar duce la „obţinerea unor parametri optimi în ceea ce priveşte umiditatea, aerarea şi temperatura de la nivelul gazonului“.

Pentru aducerea celor două ventilatoare şi montarea lor pe gazonul de pe „Ion Oblemenco“, societatea din Braşov a oferit la licitaţie un preţ de 312.500 lei, fără TVA.

Când începe decopertarea gazonului de la stadionul „Ion Oblemenco“?

În ceea ce priveşte decopertarea actualei suprafeţe de joc, reprezentanţii Primăriei Craiova au precizat, pentru GdS, că acţiunea nu va debuta astăzi, pentru că încă nu s-a primit vreun semn de la CNI.

Reamintim faptul că gazonul de pe „Oblemenco“ va fi schimbat cu unul ranforsat (natural şi sintetic).

Diferenţa de preţ între gazonul ranforsat şi cel natural va fi suportată de Primăria Craiova.

Acţiunea de decopertare a gazonului va demara doar după ce se va obţine acordul Companiei Naţionale de Investiţii
Acţiunea de decopertare a gazonului va demara doar după ce se va obţine acordul Companiei Naţionale de Investiţii

Este vorba de suma de 297.500 de euro, conform unui proiect de hotărâre care a fost votat în Consiliul Local, săptămâna trecută.

Gazeta de Sud a prezentat pe larg, în ediţia de joia trecută, cum s-a ajuns la această variantă şi cum a dat curs primăria solicitării de cofinanţare venite din partea Companiei Naţionale de Investiţii (CNI).

Cert este că municipalitatea dă aproape 300.000 de euro pentru noul gazon. Constructorul ar contribui şi el cu o sumă de bani (circa 400.000 de euro), dar ca valoare a lucrărilor. Asta în timp ce CNI, cea care a finanţat construirea stadionului din Craiova, ar fi acum doar cu monitorizarea execuţiei.

Acţiunea de schimbare a gazonului ar urma să aibă loc în acestă lună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS