5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratieVin ventilatoarele pentru răcirea gazonului de pe „Ion Oblemenco“

Vin ventilatoarele pentru răcirea gazonului de pe „Ion Oblemenco“

Vin ventilatoarele pentru răcirea gazonului de pe „Ion Oblemenco“! Primăria Craiova a desemnat, în sfârşit, firma care să livreze şi să monteze cele două megaventilatoare care să hidrateze firele de iarbă ale gazonului. De fapt, ale noului gazon care va fi montat pe stadionul „Ion Oblemenco“ luna viitoare.

Noul gazon de pe „Oblemenco“ va avea parte şi de un sistem performant de ventilație, umidificare și răcire. Mai exact, este vorba de două ventilatoare de mare putere care, prin ataşarea lor în serie, ar crea o perdea de protecţie a firului ierbii împotriva temperaturilor ridicate. Ele ar ajunge în Bănie luna viitoare și vor ajuta gazonul cel nou.

Aceste ventilatoare ar duce, astfel, la „obţinerea unor parametri optimi în ceea ce priveşte umiditatea, aerarea şi temperatura de la nivelul gazonului“.

Procedura de achiziţie publică a demarat la începutul lunii iunie, dar a fost anulată. Motivul: au fost depuse numai oferte inacceptabile şi/sau neconforme“.

La licitaţie se prezentase o singură firmă: Gazonul SRL, din Braşov. Procedura a fost însă reluată, ofertele s-au primit până pe 12 august, iar atribuirea contractului s-a făcut săptămâna trecută.

Ventilatoarele pentru răcirea gazonului vor ajunge în maxim 45 de zile

Potrivit anunţului postat în SEAP, firma care va livra cele două megaventilatoare va fi tot Gazonul SRL. Aceasta a avut câştig de cauză în faţa SC Sports Fields SRL, din Bucureşti. O firmă care s-a ocupat la un moment dat de întreţinerea gazonului de pe Arena Naţională.

Vin ventilatoarele pentru răcirea gazonului de pe „Ion Oblemenco“
Vin ventilatoarele pentru răcirea gazonului de pe „Ion Oblemenco“

Pentru aducerea celor două ventilatoare şi montarea lor pe gazonul de pe „Ion Oblemenco“, societatea din Braşov a oferit un preţ de 312.500 lei, fără TVA.

Valoarea totală estimată de Primăria Craiova fusese de 331.100 lei.

Potrivit caietului de sarcini, ventilatoarele ar trebui livrate în maximum 45 de zile de la semnarea contractului. Adică până la sfârșitul lunii viitoare.

La licitaţia anterioară, termenul de livrare fusese de 90 de zile.

„Achiziţia este necesară pentru întreţinerea suprafeţei de joc din incinta Complexului Sportiv Craiova – Stadion de Fotbal. Datorită slabei aerări şi a efectului de înăbușire la suprafața gazonului, în special în condiţii de temperaturi foarte ridicate, gazonul poate avea de suferit prin îngălbenirea şi chiar uscarea firului de iarbă. Motiv pentru care se impune un sistem performant de ventilaţie, umidificare şi răcire, care va permite mişcarea maselor de aer la nivelul gazonului, precum şi hidratarea şi răcirea suprafeţei înierbate prin funcția de vaporizare a apei“, se explică în anunţul de participare la licitaţie postat de Primăria Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS