Acasă Local Gorj A treia fabrică prinde contur în Rovinari

A treia fabrică prinde contur în Rovinari

-

Enova Group, o societate specializată în producția de componente mecanice, electromecanice și servicii calificate în domeniul automatizărilor industriale, tocmai a achiziționat fosta platformă industrială a Uzinei Mecanice de Reparații, din Rovinari, și urmează să creeze aici un centru industrial modern, pentru construcția de mașini automate pentru sectoarele de îmbuteliere, împachetat, industria alimentară și industria farmaceutică. Enova Group a alocat pentru această platformă 12 milioane de euro, iar când va fi complet operațională va număra 300 de angajați. Practic, este vorba despre un adevărat centru tehnologic integrat. În cadrul unui singur complex industrial, vor exista toate activitățile necesare pentru producția de piese mecanice, confecții metalice, echipamente electrice, continuând cu departamentele de asamblare și testare a mașinilor și terminând cu departamentul de ambalare și expediere. În următorii ani, tot mai multe mașini automate de ultimă generație vor fi fabricate integral în noul sediu din Rovinari, care are o suprafață totală de 10 hectare și toate condițiile esențiale pentru această nouă provocare.

E nevoie de personal cu înaltă calificare

Potrivit Primăriei Rovinari, acest proiect va implica, în principal, personal cu înaltă calificare în domeniile mecanic, electrotehnic și al automatizărilor industriale. Aici vor avea ocazia să își pună în valoare pe deplin competențele și să se dezvolte în plan profesional. „De fapt, este prima societate din județul Gorj și din zonele învecinate în care se vor folosi cele mai moderne tehnologii pentru producția de mașini automate. Unul dintre primii parteneri ai Enova Group în acest proiect ambițios va fi Sidel – parte a grupului Tetrapak, lider mondial în sectorul îmbutelierii. Enova Group și Sidel tocmai au semnat un acord comercial important, pe mai mulți ani, pentru achiziționarea de echipamente End of Line, «la cheie». Acestea vor fi realizate integral în Rovinari și expediate în întreaga lume, direct către clientul final. La terminarea proiectului, investiția se va ridica la o sumă estimată de 25 de milioane de euro“, potrivit primarului din Rovinari, Robert Filip.

ȘTIRI VIDEO GdS

Telefonul la care pot suna românii pentru a primi informații despre coronavirusul

La nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății a fost operaționalizată linia TELVERDE destinată cetățenilor care doresc informații legate...