17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljContainere îngropate, containere încuiate

Containere îngropate, containere încuiate

Craiovenii care s-au repezit să arunce gunoiul menajer la containerele îngropate au avut o surpriză neplăcută. Containerele de la platformele din cartierul 1 Mai sunt închise. Este vorba despre platformele care au fost inaugurate de autorităţi la sfârşitul săptămânii trecute.

Containerele nu sunt utilizabile. Conform contractului pe care îl am cu Consiliul Judeţean, eu voi preda la fiecare sfârşit de lună platformele finalizate. Ulterior vom acorda garanţia de întreţinere şi mentenanţă. Mai departe se respectă paşii prevăzuţi în Masterplanul de deşeuri

, a spus Marius Croitoru, reprezentantul constructorului European Waste Tehnology (EWT).


Autorităţile au marcat instalarea primelor containere îngropate, cele din 1 Mai, după care constructorul le-a pus sub cheie până le va instala pe toate 759. Nici nu se putea altfel.

În primul rând, proiectul prevede ca operatorul de salubrizare „să preia“ platformele de gunoi şi utilajele odată. Ceea ce înseamnă că, deşi vor fi finalizate în următoarea perioadă câteva zeci de platforme, acestea rămân închise, craiovenii urmând să arunce gunoiul menajer tot la vechile tomberoane. Ei vor beneficia de aceste containere abia după finalizarea celei de-a 439-a platformă. Ulterior acestea vor fi preluate de către CJ Dolj, după care vor fi date în administrarea SC IRIDEX, operatorul care va înlocui Salubritatea în Craiova.

Noi vom prelua aceste containere când vor fi terminate toate platformele în Craiova. Nu preluăm aceste platforme etapizat. Nu deţinem, la acest moment, noi utilajele. Nu sunt acceptaţi doi operatori în aceeaşi localitate

, a spus Sorin Ciobanu, reprezentantul IRIDEX.


În plus, operatorul nu deţine licenţă eliberată de către Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) pentru furnizarea serviciului public de salubritate pentru Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS