7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Acasă Local Dolj Vin parcometrele pentru plata taxei de parcare în Craiova

Vin parcometrele pentru plata taxei de parcare în Craiova

0
Vin parcometrele pentru plata taxei de parcare în Craiova

Vin parcometrele pentru plata taxei de parcare în Craiova. Primăria a atribuit, în sfârşit, contractul de achiziţie a celor 14 parcometre care vor fi amplasate pe străzile unde sunt deja amenajate parcări cu plată.

Anunţul de atribuire a apărut, ieri, în sistemul electronic şi se referă la achiziţia a 14 parcometre alimentate cu panou solar, la pachet cu instalarea și punerea lor în folosință. Plus serviciile de administrare a sistemului. Acestea ar urma să fie oferite de furnizor cu titlu gratuit, pe o perioadă de şase luni.

Licitaţia a demarat în luna iunie şi a avut o valoare estimată de 466.551 de lei. Câştigătorul a fost anunţat ieri: Fast Park Co. SRL, din Cluj Napoca.

O firmă care are sediul şi în Voluntari şi care susţine pe site-ul său că are 15 centre de suport tehnic în Romania.

În oraşe precum Timişoara, Oradea, Târgu Mureş, Sibiu, Braşov, Ploieşti, Buzău, Constanţa, Iaşi sau Galaţi.

Parcometrele pentru plata taxei de parcare în Craiova vor fi furnizate de firma Fast Park Co. SRL, din Cluj Napoca.
Parcometrele pentru plata taxei de parcare în Craiova vor fi furnizate de firma Fast Park Co. SRL, din Cluj Napoca.

Pe harta celor de la Fast Park apare chiar şi capitala Republicii Moldova, Chişinău, dar şi Craiova. Interesant este însă faptul că societatea s-a dezvoltat rapid în acest an, având în vedere că ea a fost înfiinţată în martie 2019, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

100 de parcometre pentru plata taxei de parcare, instalate la Cluj Napoca

Fast Park Co. SRL s-a prezentat însă la licitaţie alături de Avitech Co, ea făcând parte din Avitech Group, o entitate cu o experienţă de 20 de ani în piaţa de servicii.

Firma din Cluj-Napoca a fost desemnată câştigătoare într-o cursă cu alte trei societăţi: UTI Grup SA, SLX Super Lux Technologies SRL şi Kadra Tech SRL.

Fast Park Co. SRL a venit însă cu cea mai bună ofertă: 323.607 lei. Cu 142.944 de lei mai puţin decât estimarea Primăriei Craiova.

Calculând după suma oferită, preţul unui parcometru ar fi de 23.115 lei, aici intrând şi partea de service.

Parcometre pentru plata taxei de parcare, de genul celor de la Cluj, vor fi instalate şi la Craiova
Parcometre pentru plata taxei de parcare, de genul celor de la Cluj, vor fi instalate şi la Craiova

În acest an, Fast Park a instalat în municipiul Cluj-Napoca o reţea de 100 de parcometre. Pentru ele, primăria a plătit 2.591.763,30 lei, fără TVA. Parcometrele montate în capitala Ardealului sunt produse de Flowbird, o companie pe care Fast Park Co. SRL o reprezintă în România.

Unde vor fi amplasate parcometrele pentru plata taxei de parcare

Parcometre precum cele de la Cluj-Napoca ar urma să ajungă şi la Craiova. În caietul de sarcini nu se specifică o dată exactă când vor fi livrate aceste parcometre, termenul urmând să fie stabilit pentru fiecare în parte. Un parcometru se va considera însă livrat atunci când el va fi instalat şi funcţional.

Parcometrele pentru plata taxei de parcare vor fi amplasate în Craiova în zonele unde sunt deja parcări cu plată. Este vorba de străzile din zona centrală a oraşului, unde parcarea se plăteşte acum prin SMS.

Pe lângă cele 121 de locuri de parcare cu plata prin SMS, de pe A.I. Cuza, Romul și Nicolaescu Plopșor (cu plata non stop), în Bănie au mai fost amenajate alte 286 de locuri cu plată.

Şi anume, pe străzile Mihail Kogălniceanu, Unirii, Ştirbei Vodă, Sfântul Dumitru, Matei Basarab, Mihai Viteazul, Ion Maiorescu şi Eugeniu Carada (cu plată între orele 8.00 și 18.00, de luni până vineri, cu excepția sărbătorilor legale).

Potrivit caietului de sarcini, parcometrele trebuie să aibă afişaj, tastatură, fantă pentru plata cu monede, fantă pentru plata cu card bancar, modem GSM, sistem de închidere securizat şi rolă de hârtie.

Garanţia întregului sistem trebuie să fie de minim doi ani, iar cea a carcasei de minim zece ani. Parcometrul trebuie să afişeze textul în patru limbi – română, engleză, germană, franceză. El va permite plata cu monede, cu carduri bancare tip contactless și carduri preplătite.

Tot potrivit caietului de sarcini, parcometrul trebuie să dispună de un buton pentru restituirea monedelor introduse sau anularea plăţii. Aparatul va accepta numai monede de 50 de bani şi nu dă rest.

Ce spune Fast Park despre parcometrele Flowbird oferite Clujului

Pe site-ul său, Fast Park Co. SRL anunţă că, după ce a văzut caietul de sarcini întocmit de Primăria Cluj-Napoca, a decis să ofere soluţia Flowbird – parcometrul Strada Evolution şi suita software pentru administrare.

Oferta a fost cea câştigătoare şi a inclus şi servicii de mentenanţă şi suport tehnic.

Parcometru Flowbird oferit de Fast Park Clujului
Parcometru Flowbird oferit de Fast Park Clujului

„Flowbird este liderul mondial al industriei de sisteme de plată a parcării on-street, provenit din asocierea companiilor Parkeon (Franţa) şi Cale (Suedia). Flowbird are instalate peste 200.000 de parcometre în 4.000 de oraşe din întreaga lume. 80% dintre capitalele europene au ales să instaleze parcometrele Flowbird datorită calităţii şi fiabilităţii echipamentelor“, se explică pe site-ul firmei.

Cele 100 de parcometre montate la Cluj-Napoca funcţionează în regim autonom, fiind alimentate doar prin energie solară. Ele au însă şi un sistem cu acumulatori. Aceştia asigură funcţionalitatea independentă 24 de ore din 24, inclusiv pe perioada iernii.

Firma Fast Park Co. SRL este furnizor de soluţii integrate pentru amenajarea, dotarea şi administrarea parcărilor.

„Gama de sisteme, echipamente şi aplicaţii software acoperă în totalitate atât parcările on-street, cât şi cele off-street, şi înglobează ultimele tehnologii specifice unui smart city“, se menţionează pe site-ul fastpark.ro.