5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj/ Utilajele Secției de Drumuri Naționale au intrat în revizie pentru perioada de iarnă

Gorj/ Utilajele Secției de Drumuri Naționale au intrat în revizie pentru perioada de iarnă

Utilajele de intervenție la deszăpezire pe drumurile naționale au intrat în revizie. Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu a demarat pregăriea de iarnă a utilajelor pe care le are în dotare.

O parte a acestora sunt proaspăt achiziționate, astfel încât în prima etapă au intrat în ateliere șase utilaje utilizate de muncitori la deszăpezire pe șoselele naționale. Este vorba de trei unimoguri și trei încărcătoare. În câteva săptămâni, toate verificările obligatorii vor fi realizate și utilajele vor fi disponibile pentru noul sezon de toamnă iarnă și gata de intervenție în zonele cu probleme, ca urmare a precipitațiilor, căderilor de stânci sau de grohotiș sau a altor situații de urgență care se pot produce pe șoselele naționale sau în vecinătatea drumurilor naționale.

Au în dotare 22 de utilaje

Conducerea Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu a precizat că în dotarea bazelor de intervenție sunt în total 22 de utilaje. Cele mai multe vor fi mobilizate, ca în fiecare sezon rece, în zona montană Rânca, pe DN 67 C. Vor mai fi închiriate alte câteva zeci de utilaje, în baza acordului cadrul încheiat cu firma Delta ACM pentru lucrările de întreținere și deszăpezire pe drumurile naționale din Gorj. „Ne pregătim pentru perioada de iarnă. Facem revizia totală la utilajele pe care le avem în dotare pentru a nu avea defecțiuni la iarnă. Sunt în principal utilajele care vor interveni la deszăpezire. Frezele sunt noi și au deja revizia făcută la ieșirea din ultima iarnă. Mai avem șapte autospeciale de intervenție, autoșenilata. În total sunt 22 de utilaje, iar acum sunt în ateliere cele mai mari și care vor fi intensiv folosite“, a spus Ion Tudor, directorul Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu. Aproximativ 50 de utilaje trebuie să fie puse la dispoziție și de firma care a câștigat contractul de deszăpezire. De altfel, s-a intrat în ultimul an din acordul-cadrul și, teoretic, va trebui organizată o nouă licitație.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS