21.5 C
Craiova
duminică, 15 septembrie, 2019
Acasă Local Gorj Trei milioane de lei pentru modernizarea a trei secții din Spitalul...

Trei milioane de lei pentru modernizarea a trei secții din Spitalul Județean

-

Aproape trei milioane de lei este suma investită de Consilul Județean Gorj pentru modernizarea a trei secții din Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Sumele au fost alocate de anul trecut, iar în momentul de față au fost declanșate toate procedurile pentru organizarea licitației și încredințarea contractului de execuție.

Acestea vizează reabilitarea și modernizarea secțiilor cardiologie, endocrinologie și obstetrică-ginecologie, din Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, strada Progresului. Contractul va fi segmentat pe două loturi.

Licitația este programată pe 11 octombrie. Lucrările vor începe imediat, dacă nu vor fi contestații la rezultatul licitației. Cele trei secții au rămas în urmă la capitolul modernizare.

Cumpără sute de paturi

Potrivit conducerii Consiliului Județean Gorj, pe lângă modernizarea Secției Pediatrie, vor intra în reabilitare în perioada următoare și cele trei secții care au rămas în urmă la acest capitol.

Este vorba de secțiile Cardiologie, Endocrinologie și Obstetrică-Ginecologie, din Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Pe lângă lucrările de reabilitare vor fi achiziționate și alte materiale și obiecte de mobilier.

Administrația Consiliului Județean Gorj a alocat suma de 1,81 milioane de lei, fără TVA, pentru cumpărarea de paturi pentru secțiile amintite, și nu numai. Este vorba de o licitație împărțită în două loturi.

Primul lot vizează achiziționarea de paturi speciale pentru Secția ATI, respectiv 18 bucăți. Alte 688 de paturi de spital cu saltea și noptieră, toate noi, vor intra în dotarea unității medicale de la Târgu Jiu, administrată de către Consiliul Județean Gorj.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.