3.2 C
Craiova
vineri, 4 decembrie, 2020
Știri de ultima oră Local Cercetările la locul crimelor s-au încheiat în dosarul „Caracal“

Cercetările la locul crimelor s-au încheiat în dosarul „Caracal“

La cinci săptămâni de la descinderile în curtea lui Gheorghe Dincă, suspectul celor două crime de la Caracal, cercetările la fața locului s-au încheiat, joi, 29 august 2019, anchetatorii punând sigilii.

Anchetatorii au hotărât să încheie cercetările la fața locului, la imobilul din strada Craiovei, nr. 19, din Caracal. Au trecut cinci săptămâni de la descinderile polițiștilor și procurorilor în casa lui Gheorghe Dincă, bărbatul de 66 ani care în 28 iulie 2019 a recunoscut că le-a omorât pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, fetele de 15, respectiv 18 ani, pe care bărbatul le-a luat cu mașina, la „ocazie“, le-a dus în locuința sa, le-a violat și le-a omorât, dacă cele recunoscute de bărbat sunt adevărate.


Anchetatorii au desfășurat de la sfârșitul lunii iulie și până în prezent operațiuni diverse în curtea și în casa bărbatului. Au găsit „un haos total“, iar la finalul cercetărilor lasă o curte de peste 2.000 mp curată, eliberată de resturile de tot felul, inclusiv grămezi de fier vechi și ambalaje de mici și mari dimensiuni.

Operațiunea de curățenie a fost necesară pentru a se putea scana, aproape centimetru cu centimetru, curtea imensă, dar și casa, și aceasta vastă, în căutare de probe care să-l incrimineze pe bărbat. Nu mai puțin de șapte camioane de resturi au fost luate din curtea și din casa bărbatului, o mică parte constituind probe care au fost trimise spre analiză diverselor instituții de profil.

Din curtea suspectului au plecat și șase cutii cu oase care urmează să fie analizate, acestea fiind descoperite în urma săpăturilor realizate în zecile de puncte indicate de geo-scannerul folosit de anchetatori pentru detectarea diferențelor de densitate din sol.

DIICOT structura centrală, Parchetul care se ocupă în prezent de anchetă, a confirmat, de altfel, prin intermediul unui comunicat de presă, că cercetările desfășurate în perimetrul imobilului au fost, în cea mai mare parte, finalizate.

„Astăzi, 29.08.2019, activitățile desfășurate la domiciliul inculpatului Dincă Gheorghe au fost în cea mai mare parte finalizate, cu referire directă la cercetarea criminalistică.
Până la data expirării autorizației de percheziție emisă de către instanța de judecată, vor fi efectuate și alte activități, în funcție de analiza ulterioară a mijloacelor de probă ridicate până la acest moment de la locul faptei“, a transmis DIICOT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Dolj: Cercetați pentru tăiere și sustragere de material lemnos

Polițiștii din cadrul Secţiei 7 Rurală Pleniţa...

ȘTIRI GdS

Dolj: Cercetați pentru tăiere și sustragere de material lemnos

Polițiștii din cadrul Secţiei 7 Rurală Pleniţa au executat, ieri, o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor la regimul silvic.

35.467 de teste, efectuate în ultimele 24 de ore

Grupul de comunicare Strategică a anunțat că până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 4.205.480 de teste. Dintre acestea, 35.467...

România: 176 de decese și 1.275 de pacienți în...

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până astăzi, 12.052 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au...

România: 8062 de cazuri noi de COVID-19

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până astăzi, 4 decembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 500.273 de cazuri de persoane...

Craioveni reţinuţi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice

Trei bărbaţi de 22, 30 şi 28 de ani, din Craiova, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, aceştia fiind bănuiţi de...

Fostul director Unifarm, urmărit penal pentru abuz în serviciu...

Adrian Eugen Ionel, fost director general al Companiei Naţionale Unifarm SA, este urmărit penal de procurorii anticorupţie într-un nou dosar.