10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjLicitație pentru modernizarea Căii Eroilor

Licitație pentru modernizarea Căii Eroilor

În luna august vor demara licitațiile pentru o serie de proiecte de anvergură ale Primăriei Municipiului Târgu Jiu, în cea mai mare parte cu valori ce depășesc un milion de euro.

Conform primarului din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, pe 1 august se organizează licitația pentru reabilitarea Colegiului National „Tudor Vladimirescu“, pe 8 august – modernizarea și reabilitarea zonei protejate a Ansamblului Monumental „Calea Eroilor“ – Etapa I.

Este vorba de Calea pe care sunt amplasate operele lui Constantin Brâncuși. Pe 12 august va avea loc o licitație pentru proiectul reabilitarea Colegiului Naţional „Spiru Haret“, dar și pentru reabilitarea canalizării menajere din Aleea Smârdan – bulevardul Republicii.

Locuri de joacă

Pe 19 august urmează licitația pentru proiectul „Achiziție echipament pentru locuri de joacă“, a mai spus Marcel Romanescu. Acesta a precizat că noile locuri de joacă vor fi mult mai mari. Este vorba de spațiile de joacă de la Lido și Debarcader.

Vor mai fi cumpărate și alte locuri de joacă și montate în diferite cartiere. Potrivit edilului, se intenționează ca toate locurile de joacă din municipiu să fie echipate cu pavele din cauciuc, pentru că oferă o protecție mai mare pentru copii.

Tot pe 19 august, urmează licitațiile pentru proiectele „Extindere și reabilitare Grădinița „Mihai Eminescu“ – corp C1“ – un proiect de un milion de euro, respectiv Extindere și reabilitare la Grădinița numărul 8. Municipalitatea a primit fonduri și pentru înregistrarea cadastrală sistematică a imobilelor.

Este vorba de un proiect multianual care se va întinde pe patru ani și foarte multe imobile din oraș, fără acte cadastrale, vor intra în legalitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS