13 C
Craiova
marți, 2 iunie, 2020
Știri de ultima oră Local Dolj Pușcărie pe viaţă pentru crima de la metrou

Pușcărie pe viaţă pentru crima de la metrou

Anchetatorii au stabilit că femeia de 36 de ani a împins în faţa metroului o tânără de 25 de ani, iar în aceeaşi seară încercase să facă acelaşi lucru în staţia de metrou Costin Georgian

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au hotărât, ieri, să respingă apelul formulat de o craioveancă de 37 de ani, condamnată la închisoare pe viaţă după ce a împins o tânără în faţa metroului, iar cu o alta a încercat acelaşi lucru. Una dintre victime, o tânără de 25 de ani, din comuna doljeană Ostroveni, a fost ucisă de metrou. A doua victimă, o tânără de 20 de ani, din Bucureşti, a ripostat şi a reuşit să se salveze. În urma expertizei psihiatrice, medicii legişti au stabilit că inculpata avea discernământul scăzut în momentul comiterii faptelor, dar poate răspunde penal.

Acuzată de tentativă de omor şi de omor, Magdalena Şerban, de 37 de ani, a fost condamnată la închisoare pe viaţă de Tribunalul Bucureşti în toamna anului trecut. Femeia a locuit în cartierul craiovean Craiovița Nouă până în anul 2008, când a plecat în Spania. S-a întors în ţară în cursul anului 2015, însă nu a mai revenit în Craiova, ci s-a mutat în București. În seara zilei de 12 decembrie 2017, Magdalena Şerban a ucis o tânără de 25 de ani, pe care a împins-o în faţa metroului, în staţia Dristor. În urma anchetei s-a stabilit că, în aceeaşi seară, femeia a încercat să împingă în faţa metroului o altă tânără, însă nu a reuşit.
Cercetările în acest caz de omor și tentativă de omor au fost preluate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, care au reținut că „în timp ce se afla pe peronul stației de metrou Costin Georgian, inculpata S.M. a împins o persoană de sex feminin spre liniile de metrou, cu intenția vădită de a o arunca în fața trenului care tocmai intra în stație. În timp ce se afla pe peronul stației de metrou Dristor 1, inculpata S.M. a împins o persoană de sex feminin spre liniile de metrou, iar după ce victima a căzut pe șine, în timp ce aceasta încerca să se agațe de marginea peronului, a lovit-o în zona capului cu piciorul. Urmare a acestor acțiuni, victima a fost lovită de trenul ce intra în stație și a decedat ca urmare a leziunilor suferite“.
Prima victimă, o fată de 20 de ani, din București, nu a mers imediat la poliţie, ci s-a dus acasă şi le-a povestit părinţilor cele întâmplate. Ulterior, în stare de şoc, în jurul orei 20.00, tânăra a depus o plângere. În același timp, Alina Ionela Ciucu, de 25 de ani, din comuna doljeană Ostroveni, își pierdea viața în stația de metrou Dristor 1.

Condamnată pe viaţă pentru omor calificat şi tentativă de omor

Inculpata a fost supusă unei expertize psihiatrice, care a arătat faptul că, deşi avea discernământul diminuat în momentul comiterii faptelor, Magdalena Şerban poate răspunde penal.
Femeia a fost trimisă în judecată în mai 2018, în stare de arest preventiv, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Bucureşti, instanţă care s-a pronunţat pe 26 octombrie, acelaşi an. Judecătorii bucureşteni au hotărât să o condamne pe inculpată la închisoare pe viaţă pentru tentativă de omor şi omor calificat şi a dispus menţinerea măsurii arestului preventiv. De asemenea, instanţa a obligat-o pe femeie să urmeze tratament medical până la însănătoşire sau până la ameliorarea stării de sănătate, dar şi la plata de daune morale în valoare totală de 60.000 de euro.
Hotărârea Tribunalului Bucureşti a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Bucureşti, iar ieri, instanţa a dat o sentinţă definitivă în acest dosar. Potrivit Mediafax, judecătorii bucureşteni au respins acţiunea inculpatei şi au menţinut sentinţa Tribunalului Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Victorie importantă pentru echipa lui Alex Băluță. Liberec a...

Echipa Slovan Liberec, cu Alexandru Băluță integralist, s-a impus în această seară, în deplasare, în fața formației Jablonec, meciul contând pentru etapa...

Universitatea Craiova își va testa forțele, sâmbătă, cu FC...

Oficialii clubului Universitatea Craiova și cei ai formației FC Viitorul, prima clasată din play-out, să susțină sâmbătă, în Bănie, două partide de...

Sesiuni speciale pentru examenele naționale destinate elevilor bolnavi sau...

Ministrul Educației, Monica Anisie, a aprobat Ordinul privind organizarea sesiunilor speciale de Evaluare Națională și Bacalaureat pentru absolvenții care nu vor putea...

Va începe testarea națională anti-coronavirus

Ministerul Sănătății a finalizat Ordinul pentru aprobarea efectuării Studiului de seroprevalență a infecției SARS-CoV-2 pe teritoriul României, adică testarea națională anti-coronavirus.