20 C
Craiova
duminică, 31 mai, 2020
Știri de ultima oră Local Gorj ITM a realizat zece controale la Primăria Albeni şi a aplicat amenzi de 37.000 de lei

ITM a realizat zece controale la Primăria Albeni şi a aplicat amenzi de 37.000 de lei

Inspectorii de muncă au făcut multe drumuri în ultimele luni la Primăria Albeni. Acolo scandalurile s-au ţinut lanţ. Au existat neînţelegeri între primarul Ionuţ Stan şi subalteri, pe de o parte, şi între primar şi Consiliul Local şi cetăţeni, pe de altă parte. Angajaţii au depus sesizări pentru diferite nereguli şi la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj. George Romanescu, şeful ITM Gorj, a declarat că au fost efectuate șapte controale în domeniul relaţiilor de muncă şi trei controale în domeniul sănătăţii şi securităţii în muncă. Ultima verificare a avut loc miercuri. Angajatorul a fost amendat în total cu 37.000 de lei. Ultimele două amenzi aplicate de inspectorii de muncă a fost de 10.000 de lei. Una dintre nereguli este neplata salariilor la timp, dar şi netransmiterea la timp a deciziilor de majorare a salariilor.

Multe amenzi au fost contestate

Potrivit lui George Romanescu, majoritatea amenzilor sunt contestate în instanţă. Amenzile pot fi achitate la jumătate, însă mulţi le contestă şi au câştig de cauză din partea magistraţilor. „Am primit de la Albeni foarte multe sesizări care vizeză relaţiile de muncă şi sănătatea şi securitatea în muncă. Am mers la toate sesizările şi per total am aplicat amenzi de 37.000 de lei. Ultimul control s-a derulat chiar săptămâna aceasta. Când suntem sesizaţi, mergem să facem verificări. Nu putem să avem toate datele de peste tot, dacă nu suntem sesizaţi cu privire la încălcarea legii. Numai la Primăria Albeni am derulat zece controale“, a declarat George Romanescu, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.
La Primăria Albeni a efectuat controale şi Prefectura Gorj, prin Corpul de Control al prefectului Ciprian Florescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Fotbaliștii din Premier League sunt apți! Testele Covid-19 au...

Toate testele de depistare a infecţiei cu virusul Covid-19 efectuate în Premier League în ultima săptămâna au dat rezultate negative, informează Agerpres.

O magazie cu lemne din Piatra-Olt a luat foc

Pompierii Detașamentului Slatina, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, au intervenit în orașul Piatra-Olt, pentru...

Olt: Agent economic, amendat cu 35.000 de lei

La data de 31 mai 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Olt,...