13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrefectul solicită primăriilor toate contractele de deszăpezire

Prefectul solicită primăriilor toate contractele de deszăpezire

Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a anunţat că le va solicita primăriilor să trimită Instituţiei Prefectului toate contractele de deszăpezire încheiate pentru iarna 2018 – 2019. Florescu este extrem de nemulţumit de cum s-a acţionat la deszăpezire, în special în anumite comune şi oraşe. Din cauza căderilor masive de zăpadă, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis suspendarea orelor în învăţământul preuniversitar pentru zilele de luni şi marţi. Nici în aceste condiţii, anumite autorităţi locale nu au fost în stare să deszăpezească drumurile locale sau comunale. Potrivit lui Ciprian Florescu, fiecare primărie va trebui să prezinte contractele încheiate şi pentru ce număr de utilaje.

Zeci de mii de consumatori au stat în beznă

Reprezentantul guvernului în teritoriu vrea să vadă dacă peste tot există închiriate sau disponibile utilaje pentru ca la următoarele ninsori să nu se mai repete situaţia din ultimele zile. Poliţiştii gorjeni au şi aplicat două sancţiuni la Motru şi Crasna – Baia de Fier pentru proasta deszăpezire a drumurilor. Cele mai mari probleme sunt în momentul de faţă la Roşia de Amaradia. Aici drumurile încă nu au fost curăţate. De asemenea, timp de şase zile sute de localnici ai comunei au stat în beznă. Peste 30.000 de consumatori au stat fără energie electrică de la o zi la aproape o săptămână. Echipele de electricieni au intervenit foarte greu, mai ales în zona montană şi cea submontană.
Salvamontiştii gorjeni au dat o mână de ajutor echipelor de intervenţie, în urma ninsorilor din ultimele zile. Potrivit lui Sabin Cornoiu, echipe de salvamontişti au fost solicitate în diferite puncte din judeţ afectate de pene de curent. Angajaţii Serviciului Public al Salvamont Gorj au facilitat accesul electricienilor în zonele cu probleme. Având în vedere că au fost cantităţi mari de zăpadă, a fost nevoie de intervenţia unor specialişti pe astfel de condiţii meteo. Autorităţile s-au plâns că a fost vorba de cele mai mari căderi de zăpadă din ultimii 20 de ani.

Drumarii nu vor avea liber de Crăciun

Drumarii gorjeni nu vor avea liber de Crăciun. Cu toate că guvernul a stabilit zi liberă pentru bugetari pe 24 decembrie, angajaţii Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale se vor afla la serviciu. Măsura a fost luată ca urmare a prognozelor meteo. Chiar de Crăciun sunt anunţate precipitaţii la nivelul judeţului Gorj. Astfel, vor fi la lucru peste 100 de persoane, atât angajaţi ai Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu Jiu, cât şi deservenţi de pe utilajele închiriate de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS