12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNouă elevi olimpici internaţionali din Dolj vor fi premiaţi

Nouă elevi olimpici internaţionali din Dolj vor fi premiaţi

Elevii cu performanţe la olimpiadele internaţionale obţinute în anul şcolar anterior sunt premiaţi astăzi de Ministerul Educaţiei Naţionale în cadrul unei gale care va avea loc la Universitatea Politehnică din Bucureşti. La acest eveniment vor participa şi reprezentanţi ai judeţului Dolj, după cum a anunţat ieri conducerea Inspectoratului Şcolar, cu ocazia realizării bilanţului rezultatelor obţinute în acest an calendaristic. La premiere vor fi prezenţi nouă elevi de la patru unităţi de învăţământ din Craiova şi judeţ împreună cu părinţii lor.
Mai mult de jumătate dintre olimpicii internaţionali provin de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“, care au participat la diverse competiţii internaţionale şi au obţinut premii şi medalii. Alin Marian Tiberiu Buruiană a participat anul şcolar trecut, când era clasa a X-a, la Olimpiada Internaţională de limba franceză şi a obţinut premiul I, fiind pregătit de profesorul Doina Dida Riza. Elevul Florian Călina Chiriac a participat în clasa a XI-a la Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului şi a obţinut medalie de bronz. Elevul a fost pregătit de profesorii Octavian Georgescu de la Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova şi Ioana Ioniţă, Camelina Ştefan, de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova.
Liceanul Adrian Emanuel Dicu a obţinut medalie de aur la Olimpiada pluridisciplinară Tuymaada – secţiunea informatică, fiind pregătit de profesorul Marius Nicoli. Printre premianţi se află şi absolventa Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“, Elena Diana Gavroveanu, care a participat anul trecut, când era în clasa a XII-a, sub îndrumarea profesorului Genelia Petrescu, la Olimpiada Internaţională de Biologie, fiind medaliată cu bronz. Şi Elena Fez Papalytsas a obţinut premiul III la Olimpiada Intrenaţională a Elenismului, iar Alexandra Maria Udriştoiu a fost medaliată cu argint la Olimpiada Balcanică de Informatică.
Performanţe a făcut şi eleva Irina Maria Palaghia de la Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu“ din Craiova, medaliată cu argint la Olimpiada de Ştiinţe a Uniunii Europene (EUSO-biologie). Alte două eleve au obţinut premii când au fost anul trecut în clasa a VIII-a. Este vorba de Nicoleta Izabela Dincă, elevă a Liceului Teoretic Amărăştii de Jos, care a luat premiul II la Olimpiada Internaţională a Elenismului, iar eleva Letiţia Maria Gherghe Ciurezu de la Şcoala gimnazială „Mircea Eliade“ a obţinut la Olimpiada Internaţională de Lectură, premiul III, fiind pregătită pentru acest concurs de profesorul Anca Rădulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS