14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMunicipiul Târgu Jiu vrea să intre în Alianţa Vestului

Municipiul Târgu Jiu vrea să intre în Alianţa Vestului

Oraşul Târgu Jiu va face parte din Alianţa Vestului, alături de mari municipii din Transilvania. Potrivit lui Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu, a discutat încă de acum o lună cu primarii din cele patru oraşe mare care fac parte din Alianţa Vestului şi s-a convenit ca şi municipiul Târgu Jiu să intre în structura respectivă. Din Alianţa Vestului fac parte în prezent: Cluj, Arad, Timişoara, Oradea. Mai vor să fie primite în organizaţia amintită oraşe precum Sibiu, Deva sau Alba.
Marcel Romanescu a declarat că unul din cele mai importante avantaje ale unui astfel de proiect va fi reprezentat de atragerea rapidă de fonduri europene, începând cu 2020. Astfel, nu se va mai aştepta după avizele de la ministerele de resort din Bucureşti, iar proictele de infrastructură vor fi trimise direct Comisiei Europene.
Un proiect de acest gen care a primit recent finanţare directă de la Comisia Europeană se referă la introducerea de relee wi-fi gratuit în municipiul Târgu Jiu. Pentru acesta nu a mai fost necesară verificarea documentelor de către Ministerul Dezvoltării Regionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS