Zăpada îngreunează activitatea CEO
Zăpada îngreunează activitatea CEO

Administraţia Complexului Energetic Oltenia a instituit un cod roşu de intervenţie la nivelul companiei. Toţi şefii de subunităţi, ateliere, cariere şi ai altor structuri din minerit şi termocentrale au fost chemaţi la serviciu ieri. Au fost luate măsuri pentru a nu exista sincope în desfăşurarea activităţii. Probleme au fost la staţiile de încărcare, ca urmare a unor scurtcircuite la echipamentele CEZ. Consumul mare de energie electrică a suprasolicitat echipamentele de distribuţie a energiei electrice. Deficienţe din acest punct de vedere au fost înregistrate la EMC Jiţ şi la EMC Motru. Administraţia Complexului Energetic Oltenia a dispus suplimentarea cu personal în zona liniilor ferate ale CFR. În anumite puncte, macazul nu a putut fi schimbat din cauza zăpezii. S-a acţionat pentru înlăturarea zăpezii din zonele cu probleme.

Încă un grup energetic în funcţiune

Şefii Complexului Energetic Oltenia au decis ieri să trimită utilaje în comunele pe raza cărora se află EMC Motru şi EMC Jilţ. Astfel, primele utilaje de deszăpezire au ajuns la Mătăsari şi la Dragoteşti. S-a intervenit pe drumurile comunale şi săteşti. Se discuta trimiterea unor utilaje şi în comuna Cătunele, unde, de asemenea, cantităţile de zăpadă era foarte mari. Complexul Energetic Oltenia a anunţat că nu sunt probleme în aprovizionarea cu lignit a depozitelor din cariere şi din termocentrale. Deocamdată, ca urmare a cererii ridicate de energie electrică, administraţia colosului energetic a pus în funcţiune ieri al nouălea grup energetic. Acest lucru însemna o producţie medie de 2.000 de megawaţi oră.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.