8.5 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Local Gorj Autorităţile din Motru nu au soluţii la problema maidanezilor

Autorităţile din Motru nu au soluţii la problema maidanezilor

-

Autorităţile din Motru nu au încă soluţii să scape de toţi câinii comunitari care umblă liberi pe străzi. Potrivit edililor, majoritatea patrupedelor sunt aduse din alte localităţi. Este vorba de comunele învecinate. Din acest motiv, edilul din Motru a şi propus oferirea unei recompense consistente pentru cei care pot oferi informaţii legate de aducerea câinilor în municipiu. Este vorba de o sumă de peste 3.000 de lei. Consilierii locali nu au fost însă de acord. „Nu cred că vom reuşi să rezolvăm prea curând această problemă pentru că este acel fenomen de a aduce câini din alte locuri şi de a-i abandona în oraşe. De regulă, migraţia este de la comune către oraşe. Vin şi îi lasă la noi. Nu ştiu dacă este ceva organizat sau fiecare aduce când poate ce poate. Ori în acest fel este greu să finalizezi procesul de strângere a câinilor de pe străzi. Am venit în Consiliul Local cu propunerea să acordăm o recompensă de 3.000 de lei pentru cei care oferă informaţii foto, video despre cei care aduc patrupede şi le lasă în Motru. Au refuzat consilierii pe motiv că doi cetăţeni se pot asocia: unul aduce câinii şi altul ia banii. Nu ştiu. Nu s-a dorit“, a declarat Gigel Jianu, primarul din Motru.

300 de câini, în adăpostul primăriei

Între timp, se caută alte soluţii pentru eliminarea câinilor din oraş. În adăpostul primăriei sunt peste 300 de câini în prezent. „Dacă îi împărţim pe cartiere sunt câte 20 pe fiecare zonă. Dacă am rămâne doar cu aceştia, în timp nu ar mai fi probleme şi am gestiona adăpostul cum ar trebui. Ce facem cu lipsa de spaţiu şi cu faptul că vin mereu alţi câini din alte zone?“, a mai spus edilul din Motru. La Târgu Jiu se întâmplă acelaşi lucru. În ultimii ani, poliţiştii locali nu au reuşit să identifice şi să prindă vreo persoană care aduce câini comunitari la Târgu Jiu. Din cauză că vechiul adăpost nu mai face faţă, aici fiind aproape 500 de câini, se intenţionează ca anul viitor să se construiască un padoc nou, în altă zonă a municipiului Târgu Jiu. Capacitatea viitorului adăpost de câini va fi mărită.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.