6.9 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Local Dolj Termo îşi plăteşte tot mai greu datoriile către CEO

Termo îşi plăteşte tot mai greu datoriile către CEO

-

Administratorul judiciar al SC Termo Craiova SRL, Maria Somnea, susţine că furnizorul de căldură al oraşului, aflat în insolvenţă, îşi plăteşte tot mai greu facturile către creditori, cu precădere Complexul Energetic Oltenia. Dacă până acum Termo a reuşit să-şi achite la zi către cel mai mare creditor măcar facturile curente pentru agentul termic livrat, acum înregistrează şi la acest capitol întârzieri. „Plătim greu facturile către principalul creditor, CEO. Suntem cu plata facturilor la nivelul lunii august 2018. Până acum, chiar dacă am dat foarte puţin din datoriile vechi, reuşeam să fim la zi cu facturile curente. Din vara acestui an, înregistrăm şi aici rămâneri în urmă la plata facturilor, iar creditorul ne ameninţă mereu că ne închide“, a declarat pentru GdS Maria Somnea, reprezentant SIOMAX SPRL, situaţie confirmată şi de reprezentanţii CEO.
Într-adevăr, SC Termo Craiova SRL a reuşit din totalul creanţei în valoare de 299.717.407 de lei să plătească sub 4%, ceea ce înseamnă aproximativ 9 milioane de lei.
Scăderea plăţilor către CEO coincide, într-un fel, cu prelungirea de către Tribunalul Mehedinți, în luna august, a insolvenței SC Termo Craiova SRL cu încă un an, până la 17 februarie 2020.
„S-a prelungit acest termen la cererea noastră, pentru că primul termen, 17 februarie 2019, era foarte scurt, când expira perioada de reorganizare și eram nevoiți să intrăm în faliment“, a mai precizat Maria Somnea.

Maria CERNĂTESCU
Maria CERNĂTESCU
A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.