21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAdus din Italia direct în penitenciar

Adus din Italia direct în penitenciar

Poliţiştii de la rutieră l-au prins de mai multe ori conducând fără permis pe doljeanul de 30 de ani

Poliţiştii doljeni au anunţat, ieri, extrădarea din Milano, Italia, a unui doljean de 30 de ani, condamnat definitiv în mai multe dosare de conducere fără permis. Oamenii legii spun că Rova Geambaşu, de 30 de ani, din Băileşti, era dat în urmărire internaţională în baza unui mandat de executare a unei pedepse de doi ani şi trei luni de închisoare. „Pe 4 decembrie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj şi Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, cu sprijinul autorităţilor italiene, au extrădat din Milano – Italia, un bărbat de 30 de ani, din Băileşti, urmărit la nivel internaţional. Pe numele persoanei în cauză, instanţa de judecată a emis, la 23 mai, un mandat de executare a pedepsei de doi ani şi trei luni închisoare, pentru comiterea de infracţiuni la regimul rutier. Cel în cauză a fost încarcerat în penitenciar“, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.
Bărbatul a fost condamnat în mai 2015 la un an cu suspendare într-un dosar de conducere fără permis, iar în noiembrie, anul trecut, a fost condamnat în alt dosar. Astfel, Judecătoria Băileşti l-a condamnat pe inculpat la doi ani şi trei luni de închisoare cu suspendare pentru conducere fără permis şi uz de fals, pedeapsă care o cuprinde şi pe cea de un an cu suspendare primită în mai 2015. A urmat apelul, iar pe 23 mai, anul acesta, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au dispus ca inculpatul să execute pedeapsa stabilită de instanţa de fond. Pentru că nu a fost găsit pentru a fi încarcerat, bărbatul a fost dat în urmărire internaţională, fiind găsit la Milano.
Mai trebuie spus că, acelaşi Rova Geambaşu a fost trimis în judecată în alt dosar de conducere fără permis în ianuarie, anul acesta. Dosarul este pe rolul Judecătoriei Băileşti, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru 10 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS