5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljArest prelungit pentru un condamnat pe viaţă

Arest prelungit pentru un condamnat pe viaţă

Magistrații Curții de Apel Craiova au hotărât, la sfârşitul săptămânii trecute, să prelungească mandatul de arestare emis pe numele unui bărbat, de 38 de ani, acuzat că și-a ucis un coleg de serviciu, pe craioveanul Lucian Dinulescu, cu zeci de lovituri de cuțit.

Cercetările în acest dosar de omor calificat au fost începute de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj în august, anul trecut, după ce craioveanul Lucian Dinulescu, de 42 de ani, a fost găsit fără viață în râul Jiu. În urma anchetei, oamenii legii au stabilit că bărbatul a fost ucis cu o cruzime greu de imaginat de un coleg de serviciu, Claudiu Vasile Stoica, de 38 de ani, din Craiova.
Procurorii doljeni au reținut că, „de o perioadă mai mare de timp, inculpatul a strâns ură pe victimă şi a căutat o ocazie de a se răzbuna pe aceasta. Potrivit declaraţiilor inculpatului, din cauza victimei a pierdut o sumă de bani, urmare a faptului că victima îl convinsese să cumpere un autoturism cu suma de 2.300 de euro, pe care îi spusese că îl va cosmetiza și îl va vinde în profit, însă, în realitate, inculpatul ar fi pierdut atât acea sumă de bani, cât și altele, în total circa 3.000 de euro. Inculpatul a declarat că a luat hotărârea să se răzbune pe Dinulescu Lucian și urmare a acestui fapt, într-o noapte din luna iulie 2017, i-a zgâriat elemente ale caroseriei mașinii, care era staționată lângă blocul în care locuia“. În final, pe 17 august, Stoica și-a pus planul în aplicare și l-a omorât pe Dinulescu pe malul Jiului. Medicii legiști au găsit pe corpul victimei 27 de plăgi, dintre care zece penetrante în cavitatea toracică şi abdominală.
Vasile Stoica a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, la sfârșitul lunii octombrie, iar pe 17 mai, anul acesta, Tribunalul Dolj l-a condamnat la închisoare pe viață pentru fapta comisă. În plus, inculpatul a fost obligat să achite familiei victimei suma totală de 700.000 de lei drept daune morale. De asemenea, autorul omorului a fost obligat să le plătească celor două fetițe pe care le-a lăsat orfane de tată o pensie lunară de câte 440 de lei până când vor împlini vârsta de 18 ani.
Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel de Stoica la Curtea de Apel Craiova, instanță care a hotărât, la sfârşitul săptămânii trecute, să mențină măsura arestului preventiv dispusă față de inculpat încă din august 2017.
Următorul temen de judecată al apelului formulat de inculpat a fost stabilit pentru data de 15 ianuarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS