Acasă Local Gorj Două suflete cer ajutor să poată pleca din casa care stă...

Două suflete cer ajutor să poată pleca din casa care stă să se prăbuşească

-

Două suflete strigă după ajutor în comuna gorjeană Plopşoru. Este vorba de cei doi copii ai familiei Mocioi – Spătaru. Gabriel are numai doi ani şi Mădălin a împlinit vârsta de cinci ani şi merge la grădiniţă. Cei doi locuiesc alături de mama lor, Mirela Elisabeta Mocioi. Trăiesc din alocaţii şi din ajutorul social primit de mamă de la primărie. Tatăl a plecat la Bucureşti pentru a lucra pe un şantier şi pentru a încerca să trimită bani acasă. Condiţiile în care femeia şi cei doi micuţi locuiesc sunt la limita suportabilităţii. Locuinţa, în fapt ziduri distruse de intemperii peste care stă un acoperiş şubred, este un spaţiu impropriu pentru creşterea celor doi copii. Zidurile sunt pline de mucegai. O singură cameră este disponibilă, iar acolo se află patul în care dorm cei trei, o sobă pe lemne şi o masă cu televizor. Copiii îşi doresc o baie, iar mama acestora o altă casă în care să poată să beneficieze de condiţii cât de cât normale. Până să îşi vadă visul cu ochii, cele trei suflete speră să facă rost de lemne pentru iarnă, întrucât nu mai au ce să pună pe foc prea mult timp.

Campanie de strângere de fonduri şi bunuri

Câţiva gorjeni au început pe o reţea de socializare o campanie de strângere de fonduri şi bunuri pentru cei doi copilaşi. Iniţiatorii campaniei vor să adune suficienţi bani, încât să cumpere o casă în Plopşoru pentru cei doi copii nefericiţi. „Am aflat de aceste două suflețele şi nu am avut cum să fiu indiferentă! Împreună cu Lyly Lylyana şi cu ajutorul oamenilor cu suflet mare am decis să le construim două cămăruţe, însă aceştia nu au acte pe pământ şi nici o construcţie nu se poate face, dar am întrebat în stânga şi în dreapta şi am aflat că în sat este o casă de vânzare şi am hotărât să încercăm şi să reuşim să strângem 40.000 de lei pentru a le dărui casa! Asta doar cu ajutorul vostru! Ei sunt Spătaru Mădălin şi Spătaru Gabriel, doi frăţiori din comuna Plopşoru, Gorj care şi-ar dori multe, însă părinţii nu au posibilităţi să le ofere“, a declarat Simona Mărculescu, iniţiatoarea campaniei de strângere de fonduri sau bunuri. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj a anunţat că va verifica activitatea de colectare bani şi bunuri şi va verifica modul în care vor fi colectate şi cheltuite fondurile care se vor strânge pentru a nu exista niciun fel de suspiciuni cu privire la destinaţia donaţiilor.

Conturile disponibile

CONT EUR: RO80BTRLEURCRT0477137601
CONT LEI: RO33BTRLRONCRT0477137601
MOCIOI ELISABETA MIRELA (mama copiilor).

ȘTIRI VIDEO GdS

Gândacul din calea autostrăzii Sibiu Piteşti, momit cu feromoni

Ministrul Fondurilor Europene susține că se poate rezolva inclusiv problema protejării gândacului pentru care Comisia Europeană a cerut explicaţii. Există soluţii pentru...