Acasă Local Gorj CEO anunţă că ar putea rămâne fără bani de investiţii în 2019

CEO anunţă că ar putea rămâne fără bani de investiţii în 2019

-

Sorinel Boza, managerul CEO

Complexul Energetic Oltenia a anunţat că ar putea rămâne fără bani de investiţii, din cauza cheltuielilor cu certificatele de CO2. Sorin Boza, managerul CEO, a declarat în cadrul conferinţei NEXTenergy, că societatea va solicita inclusiv ajutorul Comisiei Europene, având în vedere că anul acesta va trebui să plătească 1,3 miliarde de lei numai pe certificatele de CO2. Compania a anunţat pierderi de 975 de milioane de lei. „Complexul Energetic Oltenia este afectat foarte mult de creşterea costului cu certificatele de emisii. Investiţiile pe care le-am făcut anul acesta sunt de 810 milioane de lei, după cele de anul trecut, de 670 de milioane de lei, însă pentru anul care vine deja ne gândim să vedem de unde vom avea cash-ul necesar pentru aceste investiţii. Atunci când un complex energetic plăteşte 1,3 miliarde de lei pentru certificatele de CO2, plăteşte 32% din cifra de afaceri, vă rog să mă credeţi că este foarte greu să mai găsească bani pentru investiţii. Vom face toate demersurile pentru a merge la Comisia Europeană de a găsi soluţii pentru a rezolva această problemă. Am avut un memorandum în Guvernul României pentru a găsi o soluţie de sprijin care să nu fie considerat ajutor de stat, ceea ce este foarte greu“, a declarat Sorin Boza. CE Oltenia nu mai are bani de investiţii din cauza costurilor uriaşe de mediu şi cere sprijinul UE.

ȘTIRI VIDEO GdS

Cum vor tinerii craioveni să cucerească Luna

În acest week-end, la Craiova a avut loc „Space Apps Challenge 2019”, hackathon-ul organizat anual sub patronajul NASA, Agenţia Spaţială Americană. A doua ediţie...

Poliţist arestat la domiciliu

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să prelungească mandatul de arestare la domiciliu emis pe numele unui poliţist. Este vorba de un agent din cadrul IPJ Dolj.