Incendiul s-a manifestat cu violenţă

Un bărbat, de 68 de ani, din Rovinari, şi-a incendiat joi apartamentul, după care s-a aruncat pe geamul locuinţei situate la etajul patru. Pompierii au fost alertaţi de locuitorii care au văzut de dimineaţă cum ieșea fum gros pe ferestrele de la ultimul etaj. Ulterior, au apărut şi flăcări uriaşe, şi cetăţenii au sunat la 112. Până la sosirea echipajelor, proprietarul locuinţei a ieşit pe balconul apartamentului, unde era ferit de flăcări. Un echipaj de pompieri a ajuns rapid în zonă. Imediat ce salvatorii au pătruns în locuinţă, proprietarul s-a aruncat de la balcon, cu toate că nu fusese surprins de flăcări şi putea fi recuperat fără probleme.

Lupta pentru resuscitare

Personalul de la Ambulanţă a început manevrele de resuscitare a victimei. „La faţa locului au fost dislocate un echipaj din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă constituit la nivelul oraşului Rovinari, un echipaj de stingere şi o autoplatformă pentru lucru la înălţimi din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Jiu, precum şi trei ambulanţe din cadrul SAJ Gorj. Primele la faţa locului au ajuns echipajele din cadrul SVSU Rovinari, care în momentul în care încercau să pătrundă în apartament pentru a interveni, un bărbat, în vârstă de 68 de ani, s-a aruncat în gol de la balconul apartamentului. S-a intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului concomitent cu aplicarea manevrelor de resuscitare aplicate victimei. Din păcate, victima nu a răspuns manevrelor de resuscitare şi a fost constatat decesul. Cauza incendiului a fost folosirea intenţionată a focului“, a declarat Florin Chisim, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.
Poliţiştii au început o anchetă în acest caz. Potrivit unor surse din cadrul primăriei, bărbatul ar fi avut episoade de depresie. Nu se ştie exact ce l-a determinat să comită gestul respectiv.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.