Acasă Local Gorj Sătenii din Turburea au epuizat combinele frigorifice din Filiaşi

Sătenii din Turburea au epuizat combinele frigorifice din Filiaşi

-

Locuitorii comunei gorjene Turburea nu au mai aşteptat Crăciunul şi, de teama pestei porcine africane, au decis să îşi sacrifice porcii mai devreme. Dat fiind faptul că au multe animale şi afară încă sunt temperaturi pozitive, oamenii au achiziţionat în regim de urgenţă lăzi şi combine frigorifice. Cea mai la îndemână localitate pentru aceste cumpărături este Filiaşi, din judeţul Dolj. Potrivit primarului din Turburea, sătenii au epuizat stocurile de lăzi frigorifice şi încă mai caută. „Nici nu am prea avut ce să le spun. Se tem să nu apară virusul pestei porcine africane şi la noi. Gorjul nu are probleme, dar oamenii au vrut să fie siguri că au ce mânca la iarnă. Nu mai este mult până la Crăciun şi au decis să treacă la sacrificarea porcilor. Unii au doi, trei, patru, alţii şase porci, mai e cum mai e, dar am doi fermieri, cu 30 şi, respectiv, 50 de porci. Ei îi cresc pentru vânzare, dar acum nu ştiu ce o să facă. Nu se poate vinde nimic în târguri, iar în comună toată lumea are porc. Acum, şi dacă vin să cumpere din alte zone, cine mai are curaj să plece cu porcul în maşină cu atâtea controale? Hai, că doi-trei porci mai tai, dar ce faci cu atât de mulţi?! Nu ştiu ce o să se întâmple. Eu sper să nu apară virusul şi în Gorj şi să poată să îşi păstreze animalele în gospodărie cei care au foarte multe. Unii din asta trăiesc“, a declarat Ion Bârcă, edilul din Turburea.

ȘTIRI VIDEO GdS

O stradă din Paris poartă numele Reginei Maria a României

O stradă din capitala Franței poartă, începând de ieri, numele Reginei Maria a României, în semn de omagiu față de rolul și implicarea în Conferința de Pace de la Paris ce a urmat Primului Război Mondial.

Ce a declanşat greva de avertisment de la Cummins

Muncitorii au declanşat greva de avertisment, din cauză că nu s-au înţeles cu patronatul în privinţa introducerii în Contractul Colectiv de Muncă a unei obligaţii ca angajaţii să lucreze sâmbăta şi/sau duminica. Dacă nu se vor înţelege, Sindicatul spune că intenţionează declanşarea grevei generale.