14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalO familie întreagă a fost spulberată de un şofer beat

O familie întreagă a fost spulberată de un şofer beat

Un tragic accident rutier a avut loc, în noaptea de miercuri spre joi, pe centura municipiului Drobeta Turnu Severin, la intersecţia cu drumul spre Cerneţi. În urma accidentului au rezultat cinci victime, dintre care o fetiţă în vârstă de opt luni, care este în comă de gradul III. În una dintre maşinile implicate se aflau doi tineri, care urma să se căsătorească pe 10 noiembrie, fiica lor, de opt luni, şi bunicul ei, care se afla la volan.
Un bărbat, de 47 de ani, din Drobeta Turnu Severin, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 607A, dinspre localitatea Cerneţi către municipiu, la intersecția cu centura ocolitoare, nu a respectat semnificația indicatorului „Cedează trecerea“ și a intrat în coliziune cu un alt autovehicul condus de un bărbat, de 28 de ani, din comuna Brezniţa-Ocol. Din accident a rezultat decesul șoferului de 47 de ani, și rănirea fiicei sale, de 23 de ani, şi a nepoatei, de opt luni. Rănit a fost şi tatăl micuţei, un tânăr de 24 de ani, dar şi celălalt şofer.
Cei patru au plecat cu o oră înainte de miezul nopţii de la o petrecere şi se îndreptau către Turnu Severin. La intrarea pe şoseaua de centură a oraşului Drobeta Turnu Severin, şoferul trebuia să acorde prioritate, dar nu a oprit. A ieşit în faţa unei maşini care circula regulamentar, iar impactul a fost teribil. Lovitura a fost extrem de puternică. Maşina cu cei patru oameni s-a rostogolit 15 metri pe asfalt şi s-a oprit cu roţile în sus, pe marginea drumului.
„Un sugar de opt luni a fost transportat la spital la Craiova pentru că era în comă“, a declarat medicul Aurora Grămescu, de la SAJ Mehedinţi.
Tot la Craiova a ajuns şi mama copilei, rănită puternic la cap. „Și mama, și copilul sunt în stare gravă. În acest moment se află internați în Secţia de Terapie Intensivă. Au fost diagnosticate cu multiple politraumatisme şi se află sub supraveghere medicală“, a spus dr. Cristiana Geormăneanu, purtător de cuvânt la SJU Craiova. La Spitalul din Drobeta Turnu Severin au fost transportaţi tatăl fetiţei şi socrul acestuia. Din păcate, acesta din urmă a decedat.
Şoferul care circula regulamentar a ajuns şi el la spital, însă pentru recoltarea de probe biologice. În urma testării cu etilotestul, a rezultat că avea o alcoolemie de 0,23mg/l, fiind condus la spital pentru recoltare de probe.
Pe numele şoferului s-a întocmit dosar pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului.
Tânăra familie ar fi trebuit să facă nunta şi botezul peste doar zece zile.
Mai multe echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au intervenit pentru salvarea victimelor. Pompierii s-au deplasat cu o autospecială cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare grea şi o ambulanţă SMURD şi au acţionat pentru acordarea primului-ajutor victimelor, împreună cu echipajele SAJ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS