7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNici o lumânare n-a dat primăria femeii moarte în clădirea Palace

Nici o lumânare n-a dat primăria femeii moarte în clădirea Palace

Primăria Craiova este generoasă când vine vorba de sprijin financiar reprezentând cheltuieli de înmormântare în cazul unor personalităţi. Nimic de zis, nu sunt de condamnat astfel de decizii. Dar este echitabil ca, atunci când un angajat al unei societăţi subordonate municipalităţii moare în ograda primăriei, în condiţii încă neelucidate de anchetatori şi inspectorii ITM, autorităţile să nu întindă familiei o mână de ajutor? Familia nu are o situaţie materială şi financiară bună, mai ales că este vorba şi despre un minor rămas singur şi care nu a primit nici un sprijin financiar. Vorbim aici despre fosta angajată de la Salubritate care a decedat după ce a căzut 12 metri în gol, prin iluminatorul unui corp de clădire al Primăriei Craiova. Femeia, în vârstă de 46 de ani, din comuna doljeană Malu Mare, a lăsat în urmă două fete, de 20, respectiv 16 ani. Deşi lucra la Salubritate, aceasta a fost trimisă la primărie să se ocupe de curăţenie şi aşa şi-a găsit sfârşitul. Viaţa acestui om a „costat“ nici mai mult, nici mai puţin de 10.380 de lei. Banii au venit de la angajator şi familia a beneficiat de ei în mod legal, fiindcă aşa era trecut în contractul colectiv de muncă. În rest… „Ajutorul financiar acordat familiei angajatei decedate a fost în valoare de 10.380 de lei, echivalentul a șase salarii medii pe unitate, conform prevederilor din Contractul Colectiv de Muncă aflat în vigoare“, a precizat purtătorul de cuvânt al SC Salubritate Craiova SRL, Cristina Ghenea.
Totodată, decedata a mai beneficiat pe ultimul drum de transport gratuit, fiindcă Primăria Malu Mare a pus familiei la dispoziţie o autoutilitară. „Primăria Malu Mare nu a putut acorda un sprijin financiar pentru înmormântare. Persoana în cauză nu era un caz social, nu beneficia de VMG şi nu se încadra la ajutor finaciar de înmormântare. Noi am ajutat, însă, familia cu o autoutilitară pentru transportul până la cimitir“, a precizat primarul localităţii, Ilie Dodocioiu.
Primăria Craiova a mers pe principiul „morţii cu morţii, viii cu viii“ şi cum femeia decedată era o amărâtă, nu a primit nimic din partea instituţiei în care şi-a pierdut viaţa pentru că a fost trimisă să facă aici curăţenie. Totuşi, cei de la primărie au o variantă de sprijin. „Noi putem consilia membrii familiei, ca să-i îndrumăm să beneficieze de toate ajutoarele legale care li se cuvin“, a precizat Ioana Stoian, directorul Asistenţei Sociale din cadrul Primăriei Craiova.
Reamintim că Emilia Pistruescu, din comuna doljeană Malu Mare, angajată a SC Salubritate Craiova, şi-a pierdut viaţa pe 24 octombrie în timp ce curăţa iluminatorul clădirii Palace a Primăriei Craiova. În timp ce curăţa geamurile iluminatorului, unul dintre ele a cedat sub greutatea sa şi femeia a căzut în gol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS