Acasă Local Cu 1.000 de fermieri mai puțin, dar cu peste 20.000 hectare mai...

Cu 1.000 de fermieri mai puțin, dar cu peste 20.000 hectare mai mult la plată în Olt

-

Primii fermieri din Olt vor intra în posesia avansului de 70% din plata SAPS în cursul acestei săptămâni, a declarat directorul adjunct al APIA Olt, Gheorghe Dumitrescu. Numărul fermierilor care au înaintat în acest an cereri unice de plată este de 31.529, cu aproximativ 1.000 mai puțini decât în 2017. Suprafața pentru care se cer, în schimb, subvenții este cu peste 20.000 de hectare mai mare, ajungând la 323.000 de hectare, iar asta pentru că se continuă procesul de comasare a terenurilor.
APIA Central a făcut primele plăți chiar în primele minute ale zilei de 16 octombrie, însă circuitul până când acești bani vor intra în conturi durează câteva zile. Cert este că fermierii vor primi, până la 1 decembrie 2018, cel puțin așa se dorește, 70% din SAPS, cuantumul total SAPS pentru 2018, aprobat de guvern la începutul lunii octombrie, fiind de 102,5 euro/ha, dar care poate suferi modificări în funcţie de suprafaţa totală determinată la plată de către APIA. Cursul la care se face plata avansului este de 4,66 lei pentru un euro.
În județul Olt, în așteptarea banilor, sute de fermieri au solicitat APIA adeverințe pe baza cărora să poată contracta împrumuturi bancare. Astfel, din cei 650 de mari fermieri (care lucrează suprafețe de peste 50 hectare), peste 100 s-au împrumutat, și din rândul micilor fermieri venind astfel de cereri, a mai precizat directorul adjunct Gheorghe Dumitrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

Sindicaliştii din Dolj solicită o simulare a reducerii numărului de ore în şcoli

Reducerea numărului de ore pentru elevii din clasele primare şi gimnaziale, dar şi de la liceu este un subiect de actualitate pentru învăţământul preuniversitar, după ce senatorii au adoptat un proiect de lege în acest sens

Cum îţi poţi schimba legal furnizorul de energie

Este nevoie de 21 de zile pentru ca un consumator casnic să treacă de la un furnizor la altul de energie. Iată ce „capcane“ puteţi întâmpina în procesul de mutare către alt furnizor de electricitate.

Încă un pieton lovit de maşină pe bulevardul Ştirbei Vodă

Un pieton, de 67 de ani, a fost accidentat de un autoturism joi, pe o trecere de pietoni de pe bulevardul Ştirbei Vodă. În ultima perioadă, în acea zonă au fost răniţi mai mulţi pietoni.