11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraioveni afectați de blocarea la vânzare a unui lot de Loganuri

Craioveni afectați de blocarea la vânzare a unui lot de Loganuri

Mai mulți craioveni nu își pot primi mașinile Logan, unele achitate integral, din cauza unui defect din fabricație, respectiv airbagul de la șofer s-ar declanșa automat fără ca mașina să fie implicată în vreun impact. Dealerul din Craiova spune că producătorul auto a blocat livrările, iar lucrurile mai întârzie din cauză că fabrica de airbaguri este dată peste cap de comenzile prea mari. Iată când se estimează că vor intra craiovenii în posesia mașinilor cumpărate deja.

Un craiovean ne-a sesizat la redacție că, deși a achitat integral o mașină încă din luna septembrie, către un dealer local, încă nu poate intra în posesia autovehiculului, pentru că acesta nu a fost livrat de la producător. Bărbatul spune că în situația lui sunt zeci de craioveni.
Acesta a precizat că după ce s-au scăzut toate facilitățile acordate prin programul „Rabla“, a mai plătit circa 7.000 de euro pentru o mașină nouă. „M-am înscris să îmi cumpăr Logan, cu beneficiile care sunt prin programul «Rabla». Am dat mașina cea veche. Am achitat avansul pe 18 august la Redac, iar pe 18 septembrie am achitat integral mașina, în cuantum de 32.700 de lei. De atunci tot aștept și nu mi se livrează autoturismul, deși l-am achitat integral. Ni s-a spus de la Redac că mai multe mașini au avut niște probleme din fabricație cu airbagul de la șofer, care se declanșează automat, și că nu face față firma care produce airbagurile. Dar cu noi, care ne-am achitat mașinile integral, cum rămâne? În situația mea mai sunt cel puțin 50 de oameni“, a spus craioveanul, care ne-a contactat la redacție. El a menționat că este taximetrist și că mai are colegi în situația de a fi achitat integral mașinile și așteaptă de ceva vreme să le primească. „Nu ni s-a dat o dată estimativă la care ne vom primi mașinile. Problema noastră este că ne expiră în curând licențele de taximetrie și am nevoie de mașina cea nouă pentru a-mi desfășura activitatea în condiții bune. Cine ne poate spune cu exactitate când ne vom primi mașinile?“, a mai spus bărbatul.

Blocajul provine de la producătorul auto

Contactat de GdS, directorul general al Redac, Luiza Scărlătescu, a confirmat că producătorul auto Dacia-Renault a blocat la livrare un lot de mașini marca Logan, din cauza unui defect de fabricație, și că lucrurile mai întârzie din cauză că airbagurile noi nu au ajuns încă la dealerul auto local. „Pe un lot de mașini este un OTS roșu (un fel de Cod Roșu – n.r.). Adică blocare la livrare. Dacia a interzis livrarea acestui lot pentru o problemă la airbagul de la șofer. Fiind vorba de multe mașini, cei care produc airbagurile sunt depășiți de situație. Avem comanda făcută către ei. Așteptăm să primim airbagurile“, a precizat, pentru GdS, Luiza Scărlătescu.

Airbagurile se livrează cu dificultate

Se pare că craiovenii care au achitat integral mașinile marca Logan, precum și cei care le-au achitat parțial mai au de așteptat până când vor intra în posesia autovehiculelor. Reprezentanta Redac a precizat că producătorul de airbaguri nu a precizat în ce interval de timp va livra produsele comandate. Ea a mai menționat o dată aproximativă până la care craiovenii ar putea intra în posesia noilor mașini, fără a fi o dată certă de livrare: „Să sperăm că până la 15 noiembrie se rezolvă toate problemele. Cei care fac airbagurile nu ne-au dat un termen“.
Afectați de defectul de fabricație al lotului de Logan nu sunt doar doljenii, ci și alți cumpărători de Logan din țară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS