Acasă Local Gorj Noul Stadion Municipal din Târgu Jiu va fi inaugurat abia anul viitor

Noul Stadion Municipal din Târgu Jiu va fi inaugurat abia anul viitor

-

Şanse mici pentru ca noul Stadion Municipal din Târgu Jiu să fie finalizat anul acesta. Licitaţia pentru contractul privind finalizarea lucrărilor la Stadionul Municipal are loc abia pe 14 noiembrie. Pentru finalizarea lucrărilor care au mai rămas de executat mai sunt necesare trei luni. Dat fiind faptul că licitaţia va avea loc abia la jumătatea lunii viitoare, va mai rămâne timp foarte puţin pentru executarea lucrărilor anul acesta, având în vedere şi faptul că este posibil să fie depuse contestaţii şi realizate toate procedurile în acest sens. Marcel Romanescu a mai declarat că, în mod cert, recepţia finală a investiţiei va avea loc anul viitor. Chiar dacă vremea va permite executarea de lucrări, nu mai este timp să fie finalizate. Este vorba de realizarea unei pasarele în faţa stadionului, precum şi de construirea unei canalizări pluviale.

21 de milioane de euro au costat lucrările până acum

Suma pentru ultimele lucrări este de 5 milioane de euro. Până acum, pentru lucrările la Stadionul Municipal a fost cheltuită suma de 21 de milioane de euro. Noua arenă va avea peste 12.000 de locuri, o parcare subterană şi un hotel de 4 stele, precum şi spaţii comerciale. „Este cea mai mare investiţie din judeţul Gorj realizată în ultimii ani şi este gata în procent de peste 90%. Este păcat să nu o finalizăm şi să nu fie pusă în valoare. Din nefericire, licitaţia a fost programată pe 14 noiembrie pentru că abia acum au fost puse la punct toate documentaţiile necesare. Este imposibil să mai fie finalizate lucrările anul acesta. Sperăm să ne comunice şi nouă Compania de Investiţii numele câştigătorului cât mai repede şi să fie demarate lucrările. Chiar dacă vremea va fi bună până la finalul anului va fi greu de finalizat lucrarea şi de realizat recepţia finală a lucrărilor. Cert este că anul viitor vor face acest lucru, dat fiind faptul că toate lucrările sunt de executat la exterior şi se va depinde clar de starea vremii“, a spus Marcel Romanescu, edilul din Târgu Jiu.

Eugen MARUTA
Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.