17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean acuzat de tâlhărie prin cruzimi asupra a doi medici italieni

Craiovean acuzat de tâlhărie prin cruzimi asupra a doi medici italieni

Polițiștii doljeni au reținut, ieri, în Craiova, un bărbat de 34 de ani, suspectat că a participat alături de trei gorjeni la jaful comis asupra unei familii de medici italieni din Lanciano, Chieti. Cei doi medici au fost torturați pentru a spune unde țin seiful și au ajuns la spital cu leziuni grave.

Ofițerii Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj au depistat, ieri, un bărbat de 34 de ani, urmărit în baza unui mandat european de arestare pentru infracţiunea de tâlhărie săvârşită prin cruzimi.
„Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj şi de la Secţia 2 Poliţie Craiova au localizat şi prins, în Craiova, un bărbat de 34 de ani, din localitate, faţă de care autorităţile judiciare din Italia au emis un mandat european de arestare, pentru infracţiunea de tâlhărie săvârşită prin cruzimi“, au precizat reprezentanții IPJ Dolj.
Este vorba de craioveanul Marius Adrian Martin, care ar fi fost implicat într-un jaf comis la sfârșitul lunii septembrie, în localitatea italiană Lanciano. Bărbatul a fost prins de polițiști în municipiul Craiova, pe strada Unirii, după care a fost dus în fața unui procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a dispus reţinerea sa pentru 24 de ore. Martin urmează să fie dus la Curtea de Apel Craiova în vederea începerii procedurilor de extrădare.
Polițiștii doljeni au mai precizat că acțiunea în urma căreia a fost prins suspectul s-a desfăşurat în cooperare cu reprezentanţi ai Poliției Italiene și ai Biroului Ataşatului de Afaceri Interne din Italia.

Trei gorjeni, arestați în Italia

În acest caz mai au calitatea de suspecți și trei tineri din județul Gorj – frații Constantin și Cosmin Turlică, de 22 de ani, respectiv 20 de ani, și un verișor al acestora, Ion Aurel Rușeț, de 25 de ani. Cei trei tineri sunt din comuna gorjeană Dragotești şi, oficial, erau plecaţi în Italia la muncă. Cel puţin aşa ştiau părinţii şi rudele celor trei.
Toți sunt acuzați că au sechestat o familie de medici italieni din Lanciano, încercând să afle unde țin seiful. Femeia a fost lovită bătută şi s-a ales cu o ureche tăiată, iar bărbatul a fost bătut crunt de agresori. Autoritățile italiene au precizat că suspecții au folosit cagule şi au intrat în casa medicilor pe o fereastră. În locuinţă s-ar fi aflat şi fiul celor doi, care are probleme de sănătate. „Carlo Martelli, chirurg în vârstă de 69 de ani și președintele asociației locale pentru persoane cu handicap Anffas, și soția lui, Niva Bazzan, sunt internați acum în spital. Soțul are multiple fracturi, multe la față, de la pumnii primiți pentru a spune unde este seiful. Soției sale, bandiții i-au tăiat o ureche, pentru a indica seiful. Seif care nu există. Doctorii au făcut totul pentru a reatașa bucata de ureche tăiată, dar în zadar“, au precizat autorităţile italiene în presa din Peninsulă.
Ministrul de interne italian Matteo Salvini a susţinut acțiunea forțelor de ordine şi a cerut ca românii să putrezească în închisoare. „Soții masacrați la Lanciano, în cătușe, sunt trei români care fugeau cu banii furați. Mulțumesc forțelor noastre de ordine, aceste bestii trebuie să putrezească în închisoare! Toleranţă zero!“, a scris Matteo Salvini. După jaf, poliția italiană a găsit asupra suspecţilor suma de 3.400 de euro și mai multe carduri bancare, sustrase din locuința medicilor. Tot în Italia a fost prins un alt suspect pentru comiterea jafului. Acesta este Alexandru Bogdan Colţeanu, de 26 de ani, și este considerat de anchetatori şeful bandei de hoţi. De altfel, potrivit presei din Italia, el ar fi cel care i-a tăiat urechea femeii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS