24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljJudecată pentru că a oferit mită un televizor și whisky

Judecată pentru că a oferit mită un televizor și whisky

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus trimiterea în judecată a unei femei de 32 de ani, din Drăgănești – Olt, acuzată că a încercat să mituiască doi polițiști de la Rutieră cu un televizor, două telefoane mobile și mai multe sticle de whisky. Ieri, judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să o elibereze pe inculpată din arest.

Ofițerii Serviciului Anticorupţie Dolj au anunțat, ieri, trimiterea în judecată a Marianei Feraru, de 32 de ani, din Drăgănești-Olt, acuzată de comiterea infracțiunii de dare de mită. Femeia a fost prinsă în flagrant pe 13 septembrie, în timp ce încerca să mituiască doi polițiști de la Rutieră cu bunuri în valoare totală de aproximativ 1.000 de euro (un televizor, două telefoane mobile și câteva sticle de whisky).
Potrivit oamenilor legii, în cursul zilei de 13 septembrie, un echipaj de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova l-a depistat, pe strada Bibescu din municipiu, pe Costinel Rotaru, de 29 de ani, din comuna Caraula, care conducea un autoturism, deși nu are permis pentru nici o categorie de vehicule. În mașina oprită de oamenii legii se afla și prietena șoferului, Mariana Feraru, de 32 de ani, din Drăgănești-Olt. De asemenea, în urma verificărilor făcute de poliţişti, s-a stabilit că autoturismul condus de bărbatul de 29 de ani era neînmatriculat, iar plăcuţele montate pe acesta nu erau atribuite nici unui vehicul. Ulterior, bărbatul a fost dus la sediul Biroului Poliţiei Rutiere, pentru constatarea infracţiunilor şi întocmirea dosarului penal.
Anchetatorii susțin că, după ce au ajuns la Biroul Rutier de pe strada Câmpia Islaz, femeia de 32 de ani a încercat să mituiască polițiștii pentru a-și scăpa prietenul de dosarul penal. Oamenii legii au anunțat tentativa de mituire, iar femeia a fost prinsă în flagrant de ofițerii anticorupție.
„Ofiţerii Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj, au prins în flagrant o tânără în vârstă de 32 de ani, din județul Olt, în timp ce oferea bunuri în cuantum de aproximativ 1.000 de euro (un televizor, două telefoane mobile şi băuturi alcoolice), precum şi o sumă de bani nespecificată, unui echipaj de Poliţie Rutieră, format din doi agenţi de poliție, pentru a nu i se întocmi dosar penal concubinului său“, au mai precizat oamenii legii. Televizorul și sticlele de whisky au fost găsite în mașina pe care o condusese Rotaru.

Judecată sub control judiciar

După ce a fost audiată, femeia de 32 de ani a fost reținută, iar pe 14 septembrie a fost arestată preventiv printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. Săptămâna trecută, procurorii doljeni au încheiat ancheta și au dispus trimiterea în judecată a inculpatei pentru comiterea infracțiunii de dare de mită. Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj vineri, pe 28 septembrie, urmând să intre în procedură de cameră preliminară.
Luni, judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să o elibereze pe inculpată din arest și să o pună sub control judiciar. „Dispune înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar faţă de inculpata Feraru Mariana pe o durată de 60 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri (…). Dispune punerea în libertate a inculpatei de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 104 din 14.09.2018 emis de Tribunalul Dolj, dacă nu este reţinută sau arestată în altă cauză“, se arată în hotărârea instanței.
Judecătorii doljeni au dispus ca, pe durata controlului judiciar, inculpata să respecte o serie de obligații, dar și să nu comunice cu martorii din acest dosar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS