21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAccident dramatic pe platforma blocurilor din Lăpuș

Accident dramatic pe platforma blocurilor din Lăpuș

Platforma din fața cvartalului de blocuri N-T din cartierul craiovean Lăpuș este o adevărată capcană. Întreaga esplanadă din fața imobilelor și până la stradă este o ruină care constituie un pericol pentru copiii ce ajung în acest loc. Părinții care îi lasă pe micuți să se joace în acest spațiu, aflat într-o continuă degradare, au frecvent surprize neplăcute, pentru că cei mici se accidentează. Se lovesc în bucățile de tencuială și cărămizile desprinse de pe rondurile destinate spațiului verde, de la scările amenajate pentru accesul către blocuri și de pe marginea parapetului din zidărie de la aceste scări sau borduri care delimitează zona de bulevard. Un astfel de incident a avut loc luni după-amiază, când un băiețel s-a rănit destul de grav la piciorul drept, în zona tibiei. Carnea i-a fost pur și simplu despicată de o sârmă desprinsă din gardul care împrejmuiește iluminatoarele garajelor aflate la subsol. „Din câte am auzit, copilul s-a lovit într-o sârmă ruptă din gard. Trebuie neapărat rezolvată problema acestei platforme și, mai ales, găsită o soluție pentru parcarea subterană.

Trebuie să i se impună proprietarului să facă ceva cu acele parcări, altfel are de suferit întreaga zonă. Apa se infiltrează destul de urât acolo“, a explicat Adrian, un locatar din blocurile din zonă.
Nu este primul incident care se întâmplă în acest loc lăsat de izbeliște pentru că multă vreme s-a crezut că este domeniu privat. Însuși viceprimarul Craiovei a avut probleme, când propriul copil s-a rănit în resturile de cărămizi și tencuială desprinse de pe zidăria care face parte din amenajarea esplanadei „Este un adevărat pericol acest loc. Acea cărămidă desprinsă din ziduri și plăcile de beton sunt o amenințare pentru micuții care se joacă aici. Chiar fetița mea s-a lovit, când se juca cu rolele. Ani buni nimeni nu a ridicat un deget. Totul se degradează de la o zi la alta, fiindcă s-a crezut că acel spațiu este proprietate privată. Spațiu privat sunt parcările din subsol, esplanada din fața blocurilor nu este. Eu am depus toate diligențele pentru elucidarea situației juridice a acestui spațiu, ca administrația locală să ia măsurile care se impun pentru reabilitare. La insistențele mele, au fost închise acele guri care duc în subsol și care prezintă și ele un pericol. Situația se va reglementa foarte curând aici“, a precizat viceprimarul Craiovei, Stelian Bărăgan.

Și peste drum este la fel

În aceeași situație se află și platforma de vizavi, din fața cvartalului de blocurilor O-U, unde la subsol se află amenajat fostul Service Dacia. Și aici, plăci întregi de tencuială se desprind frecvent de pe corpul de zidărie care delimitează esplanada de bulevard și de pe scările care fac trecerea de la un nivel la altul și de pe trotuar pe platformă. „Nici în fața blocurilor noastre platforma nu arată prea bine. Zidăria este o ruină. A venit aici și primarul, ca să vadă situația, dar nu știu ce decizii s-au luat. La blocurile de peste drum esplanada este și mai degradată“, a spus Anca Radu, o locatară din zonă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS