Acasă Local O tânără de 19 ani, care a dat naștere unui copil ...

O tânără de 19 ani, care a dat naștere unui copil cu 11 zile în urmă, a murit din cauza gripei

-

Tânăra, în vârstă de 19 ani, din Fălcoiu, județul Olt, a fost răpusă de gripă ieri-dimineață, în Spitalul Judeţean de Urgență Craiova, probele prelevate în urma suspiciunii de gripă confirmând că a fost vorba de virusul A H1N1

Primul deces care ar putea fi pus pe seama gripei, al unui pacient din județul Olt, s-a înregistrat ieri-dimineață, într-un spital din Craiova. Persoana care și-a pierdut viața este o tânără de 19 ani, care pe 4 mai a născut.
Pacienta s-a prezentat la medic la sfârșitul lunii aprilie 2018, mai întâi la Spitalul Municipal Caracal, cu o simptomatologie respiratorie. Gravidă fiind în ultimul trimestru, a rămas internată, fiind investigată, inclusiv radiologic, consultată de un medic pneumolog și de un medic de boli interne, și stabilindu-se diagnosticul „pneumonie bilaterală bacteriană“, conform datelor furnizate de directorul medical al Spitalului din Caracal, dr. Cristina Zâmbrea, care a menționat că „investigațiile nu au dus la concluzia că ar fi ceva viral, simptomatologia respiratorie este comună“.
Starea pacientei s-a agravat, iar în noaptea de 4 spre 5 mai medicii din Secția Ginecologie au decis să facă operația de cezariană. A doua zi, pe 5 mai 2018, pacienta a fost transferată la Craiova, unde s-au recoltat și probe în vederea confirmării diagnosticului de gripă, care au fost trimise la Timișoara, de unde confirmarea virusului gripal AH1N1 a venit marți, 15 mai 2018.
Copilul femeii a avut o stare de sănătate bună după naștere, fiind externat între timp și preluat de bunica maternă.
Primarul localității Fălcoiu, Alexandru Petrișor, a declarat că tânăra, Simona Călin, avea o relație cu un tânăr din municipiul Caracal. Familia tinerei locuiește în cartierul Rudărie, tatăl fetei sosind din străinătate, unde muncește, pentru a se ocupa de înmormântare.
„Sunt oameni harnici, au muncit şi muncesc afară, Italia, Grecia, şi şi-au făcut situaţie bună. Locuiesc într-un cătun aproape de malul Oltului, Rudărie, cum îi spunem noi. Din câte am înţeles, tinerii nu erau căsătoriţi cu acte. Tatăl fetei care a decedat s-a întors acum din Italia, mi-a comunicat expertul nostru pentru romi. Noi vom face și o anchetă socială acolo, să vedem care este situația, dacă au nevoie de ajutor, dar nu cred că se pune problema să nu aibă condiții pentru a crește copilul. Dumnezeu s-o ierte! Era un copil!“, a spus Alexandru Petrişor.

ȘTIRI VIDEO GdS

Ce a declanşat greva de avertisment de la Cummins

Muncitorii au declanşat greva de avertisment, din cauză că nu s-au înţeles cu patronatul în privinţa introducerii în Contractul Colectiv de Muncă a unei obligaţii ca angajaţii să lucreze sâmbăta şi/sau duminica. Dacă nu se vor înţelege, Sindicatul spune că intenţionează declanşarea grevei generale.