11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPlimbați cu gunoiul de la o platformă la alta

Plimbați cu gunoiul de la o platformă la alta

Proprietarii dintr-un bloc din Craiovița Nouă au ajuns să arunce gunoiul la platformele blocurilor învecinate, fiindcă le-a fost îngrădit accesul la ghena la care depozitau de obicei deșeurile menajere. Această stare de fapt persistă din vară, când platforma a fost îngrădită și încuiată cu lacătul de
o altă asociație.

Scandalul pentru platforma de gunoi s-a declanșat după ce Asociația de proprietari nr. 16 Craiovița Nouă a pus lacăt pe poarta platformei, iar locatarii din Asociația 67A1 s-au trezit că nu mai au unde să-și ducă gunoiul. După ce au folosit ani buni același loc pentru depozitarea gunoiului, cele două asociații își dispută acum până și tomberoanele. În fapt, cei din blocul turn 67A1, care în trecut au făcut parte din Asociația nr. 16, au desființat în perioada anilor ’85-’86 toboganul de gunoi și foloseau aceeași platformă cu locatarii din blocurile de patru etaje. Numai că, în ultima perioadă, au apărut divergențe între cele două asociații legate de gunoiul suplimentar și de mizeria de la ghenele de gunoi. Drept urmare, cei din Asociația nr. 16 Craiovița Nouă au pus piciorul în prag, au reconsolidat locul de depozitare al gunoiului, l-au îngrădit și au pus lacăt. „În prezent, noi nu avem unde să aruncăm gunoiul, pentru că cei din Asociația de proprietari nr. 16 au închis platforma și ne îngrădesc în acest fel dreptul de folosință al acesteia. Blocul nostru este turn, am avut tobogan, dar a fost desființat în anii ’80 din cauza șobolanilor. De atunci am folosit această platformă. Am făcut solicitări către Salubritatea, primărie și Poliția Locală. Ne-au spus să folosim platforma de la Orizont. Aceasta este situată la o distanță mare față de blocul nostru. Nu înțeleg însă un lucru: inițial, cei de la Poliția Locală le-au spus să intre în legalitate cu lucrările efectuate la platformă, iar acum, în decembrie, spun că nu este de competența lor. Nouă ne spun că nu pot să ne aducă un tomberon nou, fiindcă nu au. Întreb: în această situație, noi ce facem, alergăm cu gunoaiele printre blocuri?“, se întreabă Valeriu Trană, reprezentantul Asociației de proprietari bloc 67A1 Craiovița Nouă.
Cei din Asociația nr. 16 Craiovița Nouă arată cu degetul spre vecinii din blocul 67A1. „Platforma era degradată. Proprietarii ne-au cerut să o modernizăm și să o închidem. Totul s-a făcut pe cheltuiala locatarilor, în vara acestui an. Cei din blocul 67A foloseau aceeași platformă și i-am rugat să participe și ei la cheltuieli, dar nu au acceptat. Ei au din construcția blocului tobogan, dar l-au închis. Au făcut sesizări la Salubritate, la primărie, la Poliția Locală. Știu că li s-a transmis să-și pună în funcțiune toboganul“, a explicat Carmen Bârdău, administratorul Asociației de proprietari nr. 16 Craiovița Nouă.

Când asociațiile se ceartă, Salubritatea n-are ce face

Cum în contractul de prestări servicii încheiat între SC Salubritate Craiova SRL și asociațiile de proprietari/locatari din municipiul Craiova nu este specificată platforma arondată asociației, cei din blocul 67A1 sunt plimbați de la o platformă la alta.
„Precizăm faptul că acest contract este un contract-cadru aprobat prin Ordinul nr. 112/2007 al Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC). Până la finalizarea lucrărilor de împrejmuire, platforma respectivă a deservit atât Asociația nr. 16 Craiovița Nouă, cât și Asociația Bloc 67A1 Craiovița Nouă. Din cauza unor neînțelegeri legate de plata cheltuielilor ocazionate de această lucrare, între cele două asociații a apărut un conflict, pe care societatea noastră a încercat să îl medieze. Practic, Asociația de proprietari nr. 16 Craiovița Nouă a plătit lucrările și a cerut Asociației Bloc 67A1 rambursarea unei părți a cheltuielilor în schimbul accesului la platformă. Asociația Bloc 67A1 nu este de acord cu valoarea stabilită. Din păcate, nu am reușit să convingem cele două părți să ajungă la o soluție de compromis. De aceea, am îndrumat membrii Asociației Bloc 67A1, atât în scris, cât și în cadrul audienței susținute la sediul societății noastre, ca, până la soluționarea acestui diferend, să depună deșeurile la platforma de la Piața Orizont și să se adreseze Primăriei Craiova“, a declarat, pentru GdS, Cristina Ghenea, purtător de cuvânt al SC Salubritate Craiova SRL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS