16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj32 de cupluri de craioveni au sărbătorit nunta de aur

32 de cupluri de craioveni au sărbătorit nunta de aur

Se spune că nu este foarte greu să faci o nuntă sau să întemeiezi o familie, mai ales când ai cea mai frumoasă vârstă de partea ta. Greul vine abia când trebuie să afli secretul cum să menții această legătură. Asta pentru că, așa cum știm, pasiunea de la început e trecătoare, și numai în unele cazuri e înlocuită de dragostea adevărată, de respect reciproc și de înțelegere. Cu cât căsnicia este mai lungă, cu atât este mai durabilă. Durabilă ca și aurul, despre care se spune că este metalul zeilor. Când ajungi să sărbătorești nunta de aur, o jumătate de secol petrecut în cuplu, căsnicia a ajuns la perfecțiune. Aurul reprezintă lumina, cunoașterea și viața veșnică, dar și dragostea, bogăția și strălucirea.
Joi, 32 de cupluri de craioveni care s-au căsătorit în anul 1967 și-au sărbătorit nunta de aur. Cu acest prilej, Primăria Craiova a organizat un eveniment care să-i bucure. Îmbrăcați frumos, seniorii care anul acesta au împlinit 50 de ani de la căsătorie au fost prezenți la Restaurantul Flora, acolo unde au avut parte de muzică și voie bună timp de câteva ore. Cuplurile au primit diplome și buchete de flori din partea autorităților locale.
Ana și Ion Udrea s-au întâlnit în urmă cu o jumătate de secol. A fost dragoste la prima vedere. Ea avea 17 ani, iar el era cu șase ani mai mare. A plăcut-o, s-a interesat de ea, apoi a luat-o de mână și nu i-a mai dat drumul. Ei i-au plăcut mult ochii lui de culoarea smaraldului. „Avea ochii verzi și îmi plăceau mult ochii lui“, spune Ana. Povestea lor a început într-un cartier mărginaș al Craiovei, unde Ana, la vârsta liceului, locuia cu chirie. „Am văzut-o și mi-a plăcut de ea. Era firavă și frumoasă. Am aflat că locuia cu chirie și m-am dus să întreb gazda despre ea. Așa ne-am cunoscut și de atunci nu ne-am mai despărțit. De 50 de ani suntem împreună, cu bune și rele. De atunci am prins-o de mână și nu i-am mai dat drumul“, povestește Ion Udrea. Femeia zâmbește ușor și continuă povestea. „Am abandonat școala pentru el. Ulterior, mi-am continuat studiile și ușor, ușor ne-am clădit o familie frumoasă. Avem trei copii și șapte nepoți. Așteptăm strănepoții“, spune Ana Udrea în timp ce scoate o fotografie din tinerețe.
Dacă îi întrebi despre cele mai frumoase momente din viață, se înțeleg din priviri și spun amândoi că venirea pe lume a primului lor copil a fost cel mai minunat moment. Pe cele triste și urâte nu vor să și le amintească. Nu vor să le umbrească viața. Au fost și au trecut peste ele. Acum, după ce au trecut anii, au o seninătate în privire…
Unii ar spune că au avut o viață banală, dar pentru protagoniști este o viață ca o poveste de iubire frumoasă și dreaptă.
Femeia se ridică de la masă și se prinde în horă. Bărbatul, la rândul lui, se ridică și o fotografiază ca pe o icoană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS