10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO femeie mușcată de un maidanez acuză medicii că au dat-o afară din spital

O femeie mușcată de un maidanez acuză medicii că au dat-o afară din spital

Medicul Costinel Popescu

Scandal, ieri, la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu. O femeie, de 35 de ani, din municipiu, s-a prezentat ieri- dimineață la secție, după ce a fost mușcată de un câine fără stăpân, însă a fost scoasă afară de personalul medical pentru că nu avea actul de identitate. Deși acuza dureri și abia se deplasa din cauza muşcăturii, Simona Nițică nu a fost băgată în seamă de asistenta secției, care nici măcar nu a dorit să-i vadă rana, ba mai mult, le-a scos afară din cabinet atât pe femeie, cât și pe fiica și pe soacra ei. Personalul medical a negat aceste aspecte și a precizat că pacienta a fost îndrumată la Unitatea de Primiri Urgențe pentru acordarea de îngrijiri medicale și a fost rugată ca abia apoi să se prezinte la Secția de Boli Infecțioase pentru efectuarea vaccinului antirabic.

Mergeau la cumpărături

Verginica Belteu, soacra femeii care a fost mușcată ieri-dimineață de un câine fără stăpân, a povestit cu groază că, în momentul atacului maidanezului, femeia era însoțită și de fiica sa, în vârstă de zece ani, și se duceau la cumpărături. Femeia susține că a mers cu nora sa la Secția de Boli Infecțioase pentru ca aceasta să fie vaccinată antirabic și că nu se aștepta să aibă parte de un astfel de comportament al medicilor. „Doamne fereşte de asemenea doctori, cu procedurile lor. Te lasă să mori, dacă nu ai actul de identitate la tine sau dacă nu ai intrat pe nu ştiu ce uşă. Eu ştiu că ei jură să salveze vieţi, nu să îi trimită pe oameni de la o secţie la alta la plimbare şi să se acopere de hârtii!“, a spus Verginica Belteu.

Vaccinul se face și persoanelor neasigurate

Deși a declarat că tratamentul antirabic este acordat atât pacienților asigurați, cât și celor neasigurați, Costinel Popescu, medicul care coordonează Secția de Boli Infecțioase, din cadrul Spitalului Judeţean din Târgu Jiu, a precizat că vaccinul este efectuat cu precădere în funcție de gravitatea cazului. „După ce i se acordă îngrijiri medicale la Unitatea de Primiri Urgențe, pacientul se poate prezenta pentru vaccinul antirabic, în termen de 72 de ore de la momentul în care a fost mușcat“, a explicat Costinel Popescu, medicul care coordonează Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. De la începutul anului și până în prezent, peste 650 de persoane au primit tratament antirabic la Secția de Boli Infecțioase din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS