12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTeatrul Național din Craiova și-a desemnat câștigătorii

Teatrul Național din Craiova și-a desemnat câștigătorii

Covor roșu, reflectoare, șampanie la intrare, duo-ul „Golden Cafe“ care asigură atmosfera în foaier. Cam așa a debutat cea de-a doua ediție a Galei Teatrului Național din Craiova, eveniment aflat la a doua ediție.
Deschiderea a fost făcută prin anunțarea noilor societari ai Teatrului Național din Craiova. Titlul răsplătește activitatea de peste două decenii pe scena craioveană și a fost acordat lui Adrian Andone, Gabriela Baciu, Constantin Cicort, Anca Dinu, Corina Druc, Geni Macsim, Tudorel Petrescu, Angel Rababoc, Natașa Raab. După primirea distincțiilor, noii societari au părăsit scena fără să fi avut ocazia să spună câteva cuvinte, așa cum se așteptau și ei, și cei din sală, aceasta fiind una dintre inadvertențele organizatorice care au însoțit seara.
A urmat concertul Mariei Răducanu și al lui Maxim Belciug. Vocea inconfundabilă a Mariei Răducanu, secondată de chitara lui Maxim Belciug, a umplut sala cu melodii preluate din folclorul românesc sau portughez, cântece din mahalalele Bucureștiului intrebelic sau fadouri din Lisabona de odinioară, reorchestrate astfel încât să pună în valoare inflexiunile vocii solistei.
Momentul central al evenimentului a fost constituit de decernarea premiilor celei de-a doua ediții a Galei Teatrului Național din Craiova „Marin Sorescu“. Premiile au fost acordate în urma votului publicului, deoarece, așa cum spunea și directorul artistic al Teatrului, Vlad Drăgulescu, Gala își dorește să fie unul dintre momentele care să strângă și mai mult relațiile dintre public și teatru. Astfel, publicul are posibilitatea de a vota cel mai popular spectacol, regizor, actor/ actriță etc. În plus, a fost votat și cel mai fidel spectator al anului, tot în același spirit. De asemenea, au fost acordate și premii pentru jurnalism cultural și critică de teatru. De anul acesta, premiile pentru jurnalism cultural poartă numele regretatei Liliana Hinoveanu. Media Sud a avut la această categorie două nominalizări – la secțiunea radio – Oana Baban și la presă scrisă – Cristi Nedelcu, la cea de-a doua categorie primind și premiu.
Cel mai popular spectacol al anului a fost desemnat „Gaițele“ (de așteptat, având în vedere că a fost pus în scenă la solicitarea publicului), iar Iulia Colan, Claudiu Bleonț și Radu Afrim au obținut premiile la secțiunile actriță/actor/regizor.
Un premiu pentru întreaga activitate a fost acordat lui Valer Dellakeza, unul dintre cei mai titrați actori ai naționalului craiovean.
Seara a fost încheiată de momentul susținut de Horațiu Mălăele. Un moment cu adevărat special, în care umorul și emoția, râsul și plânsul s-au împletit, oferindu-le celor din sală prilejul să râdă în hohote, să zâmbească amar și să se gândescă la momente din copilărie. Totul, într-un tăvălug al emoțiilor care i-au făcut pe spectatori să plece de la Gală cu sufletele pline de bucurie.

Premiile Galei a doua a Teatrului Național „Marin Sorescu“ din Craiova
Premiul Voluntarul anului – Mihai Vozaru
Premiul Spectatorul anului – Dana Cristiana Trancă
Premiul pentru fotografie de spectacol – Albert Dobrin
Premiile pentru jurnalism cultural „Liliana Hinoveanu“
Categoria TV – Raluca Mirea
Categoria Presa Scrisă – Cristi Nedelcu
Categoria Radio – Davian Vlad
Premiul backstage- pentru devotamentul celor din spatele scenei – George Dulamea
Premiul pentru critică teatrală în presa cu acoperire locală – Mădălina Nica
Premiul pentru critica de teatru în presa cu acoperire națională – Mircea Morariu
Premiul publicului pentru scenografie – Lia Dogaru si Andreea Simona Negrila
Premiul publicului pentru cel mai popular actor- Claudiu Bleonț
Premiul publicului pentru cea mai populară actriță – Iulia Colan
Premiul publicului pentru cel mai popular regizor – Radu Afrim
Premiul publicului pentru cel mai popular spectacol – Gaițele
Premiul special pentru întreaga activitate – Valer Dellakeza

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS