14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-a răsturnat cu mașina pe strada Henry Ford

S-a răsturnat cu mașina pe strada Henry Ford

Polițiștii de la Rutieră au stabilit că mașina condusă de tânărul de 20 de ani s-a răsturnat după ce a lovit separatoarele de sens

O persoană a fost rănită ușor în urma unui accident provocat ieri-dimineață, în jurul orei 7.40, pe strada Henry Ford din Craiova, de un șofer de 20 de ani. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, un tânăr de 20 de ani, din localitatea Bucovăț, care conducea un autoturism Seat, a lovit separatoarele de sens și s-a răsturnat pe șosea. În urma accidentului, pasagerul de pe locul din dreapta-față al mașinii a fost rănit ușor și transportat cu o ambulanță la Spitalul de Urgență Craiova. Șoferul, care a scăpat fără nici o zgârietură, a refuzat să fie transportat la unitatea medicală. După primele cercetări făcute la locul accidentului, polițiștii de la Rutieră au stabilit că accidentul s-a produs pe fondul lipsei de experiență a șoferului de 20 de ani. Acesta din urmă a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Circulația în zonă a fost îngreunată mai bine de două ore, până când autoturismul răsturnat pe șosea a fost ridicat cu o platformă. Oamenii legii au mai precizat că a fost întocmit un dosar penal privind comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
Strada Henry Ford a fost reabilitată în această vară, ocazie cu care au fost montate separatoarele de sens din beton, denumite balize de tip New Jersey. Aceste separatoare de sens au fost montate la cererea reprezentanților Uzinei Ford și au rolul reducerii accidentelor rutiere.
„Strada Henry Ford este foarte avansată, lucrurile au decurs foarte bine. Am avut și o întâlnire săptămâna trecută cu președintele companiei Ford, care ne-a mulțumit pentru tot ceea ce am făcut în acea zonă. Practic, cam la tot ce s-a întâmplat pe acolo am ținut cont de solicitările și de doleanțele lor, și în ceea ce privește configurația străzii, dar, mai ales, cu acele balize, pentru că este cam ultimul lucru care se așteaptă acolo. Vorbim despre balizele acelea de tip New Jersey, care separă cele două sensuri de circulație și care au fost o solicitare a lor pentru a evita accidentele, întoarcerile de mașini sau traversări prin orice zonă a străzii“, explica în vară primarul Craiovei, Mihail Genoiu.
Se poate spune că, în cazul acestui accident, separatoarele de sens și-au făcut treaba, pentru că autoturismul Seat nu a ajuns pe contrasens, unde putea fi lovit în plin de alt autovehicul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS