24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCredeţi că persoanele responsabile pentru lipsa medicamentelor vitale pentru bolnavi ar trebui cercetate penal? SONDAJUL SĂPTĂMÂNII

Credeţi că persoanele responsabile pentru lipsa medicamentelor vitale pentru bolnavi ar trebui cercetate penal? SONDAJUL SĂPTĂMÂNII

În ultimele luni, criza imunoglobulinei s-a acutizat după ce Ministerul Sănătății a scos mai multe medicamente de pe lista celor esenţiale. Ministerul a cumpărat în regim de urgenţă câteva sute de doze, care nu sunt însă suficiente pentru tratamentul celor care au nevoie de imunoglobulină.

Sute de pacienţi sunt în pericol pentru că lipsește tratamentul de care depinde viața lor. Firmele care livrau imunoglobuline în spitalele din România au decis să se retragă de pe piața farmaceutică din țara noastră, din cauza politicii defectuoase a prețului medicamentelor de aici, cumulată cu creșterea continuă a taxei clawback din ultimii doi ani.

În acest context, premierul Mihai Tudose a cerut tuturor autorităților implicate să asigure urgent stocuri de imunoglobulină şi să prioritizeze procedurile pentru implementarea măsurilor pe care guvernul le va întreprinde ca să asigure necesarul de medicamente de acest fel.

[poll id=”12″]

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS