14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCreditul pentru lucrările la Stadionul Municipal va fi restituit integral

Creditul pentru lucrările la Stadionul Municipal va fi restituit integral

Primăria Târgu Jiu a decis să restituie integral creditul bancar accesat pentru asigurarea cofinanţării lucrărilor la noul Stadion Municipal. Este vorba de un credit total de 10 milioane de lei, din care municipalitatea a folosit până în prezent suma de 7,2 milioane de lei. Narcisa Cristea, directorul economic al Primăriei Târgu Jiu, a declarat că pe 18 decembire va avea loc o rectificare de buget şi va fi aprobată prin Consiliul Local suma necesară pentru restituirea creditului, ca urmare a creşterii ROBOR (rata medie a dobânzii pentru creditele în lei acordate pe piața interbancară și este stabilită de BNR).
Narcisa Cristea a declarat că din creditul accesat de la o bancă din municipiu au fost achitate trei rate. Valoarea unei rate a crescut însă în urma majorării ROBOR de la 250.000 la 280.000 de lei. Din cauza instabilităţii dobânzii a fost luată decizia să fie achitat integral creditul pentru cofinanţarea lucrărilor la Stadionul Municipal.
Împrumutul fusese făcut pe trei ani şi va fi restituit integral luna aceasta. „Va fi aprobată rectificarea bugetului primăriei prin hotărâre de Consiliu Local în data de 18 decembrie. Vom restitui integral acest împrumut. Ne temem de alte posibile fluctuaţii ale ROBOR în următorii trei ani şi am decis să facem rectificarea de buget şi să alocăm fondurile necesare pentru plata creditului folosit până acum“, a spus Narcisa Cristea. Bugetul total pentru lucrările de modernizare la Stadionul Municipal este de 22 de milioane de euro. Cea mai mare parte a finanţării este asigurată de Compania Naţională de Investiţii. Mai este de executat anul viitor o pasarelă din beton în faţa Stadionului Municipal. Este vorba de o lucrare cu un buget separat din partea Companiei Naţionale de Investiţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS