10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRestricții rutiere prin surprindere pe pasajul suprateran

Restricții rutiere prin surprindere pe pasajul suprateran

Pasajul suprateran din Craiova se va afla în reabilitare până la sfârșitul anului

Pasajul suprateran din centrul Craiovei se află în reabilitare până la sfârșitul anului, timp în care vor exista și perioade cu trafic restricționat. Nu se știe însă și când vor fi astfel de perioade. Una dintre ele a fost luni dimineață și i-a luat prin surprindere pe șoferi.

Primăria Craiova a obținut avizul Poliției Rutiere pentru a putea executa lucrări de reabilitare la pasajul suprateran de la kilometrul zero al orașului, una dintre zonele cu trafic intens din Bănie. Acordul a fost luat încă din noiembrie, atunci când la intrarea pe pasaj, dinspre Calea București, au fost montate mai multe balize de avertizare, timp în care s-au și efectuat unele retușuri. Avizul de la Rutieră a expirat la sfârșitul lunii trecute, însă el a fost prelungit până la sfârșitul anului. Municipalitatea știe ce lucrări ar fi de făcut la pasajul suprateran, dar nu știe și când va fi nevoie de închiderea circulației sau de o restricționare a traficului. Dovadă și situația de luni dimineață, când șoferii au avut surpriza să constate că un sens de mers de pe pasaj (dinspre Universitate spre Calea Severinului) era închis, motiv pentru care se și blocase traficul pe breteaua din dreapta pasajului. Situația a revenit la normal peste câteva ore, când circulația a fost reluată pe sensul respectiv.
Ce s-a întâmplat în acea perioadă? Reprezentanții primăriei susțin că este vorba de lucrări de remediere a unor deficiențe apărute la pasaj, care trebuia făcute acum, cât acesta mai este în garanție, și că ele vizează repararea conectorilor antiseismici, vopsirea parapeților de beton, montarea compensatoarelor de dilatație de la șinele de tramvai și umplerea rosturilor de la șine. La nevoie, lucrările ar urma să se deruleze alternativ, pe câte o bandă, pentru a se permite măcar circulația pe banda cealaltă, cum s-a întâmplat și luni dimineață, numai că nu se știe exact și când vor exista astfel de perioade. În plus, se pare că pe perioada lucrărilor va fi nevoie și de o zi în care pasajul suprateran să fie complet închis, dar nici acest lucru nu pare să fie cunoscut de municipalitate.

Circulația tramvaielor pe pasaj nu va fi afectată de lucrări

Reprezentanții Biroului Rutier Craiova, cu avizul căruia se derulează lucrările de la pasajul suprateran, spun că se va ține cont în toată această perioadă de valorile de trafic și că restricțiile de circulație nu ar trebui să-i afecteze prea mult pe șoferi. „Cu excepția perioadelor în care procesul tehnologic îi va obliga pe constructori să impună anumite restricții de circulație, în rest nu ar trebui să existe probleme. Din discuțiile cu cei de la primărie, am înțeles că se va lucra și noaptea, pentru a nu afecta traficul. Oricum, vom fi anunțați din timp, atunci când vor exista restricții pe pasaj“, au explicat reprezentanții Biroului Rutier. Nici aceștia nu au putut preciza cu exactitate când va fi închis pasajul suprateran sau când vor fi impuse restricții de circulație pentru autoturisme, totul ținând de constructori. Un singur lucru ar fi cert: circulația tramvaielor nu va fi afectată de lucrările de la pasaj, lucrările de la calea de rulare urmând să se efectueze sub trafic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS