14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnați pentru viol și cumpărare de influență

Condamnați pentru viol și cumpărare de influență

Agentul Alin Sîrbu este cel care a sesizat că două persoane încearcă să-l mituiască chiar în sediul secției

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, săptămâna trecută, să condamne definitiv trei craioveni acuzați de comiterea infracțiunii de viol. În același dosar, unul din autorii violului, care a încercat să mituiască un polițist cu 900 de lire sterline și un lănțișor de aur, a fost condamnat și pentru cumpărare de influență.
Viorel Guluș, de 49 de ani, și Daniela Cimpoeru, de 32 de ani, au fost reținuți pe 9 septembrie 2016, după ce au încercat să mituiască cu 900 de lire sterline și un lănțișor de aur un polițist de la Secția 3. În schimbul banilor, polițistul ar fi trebuit să intervină pentru schimbarea declarației bărbatului de 49 de ani, dată într-un dosar în care era cercetat pentru comiterea infracțiunii de viol.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj au precizat că, în cursul zilei de 9 septembrie, agentul Alin Sîrbu din cadrul Secției 3 Poliție a fost sunat de mai multe ori de craioveanca Daniela Cimpoeru, care l-a rugat să o ajute cu schimbarea declarației lui Viorel Guluș. Oamenii legii au reținut că, „în timpul convorbirilor telefonice, craioveanca i-a propus polițistului să îi ofere o sumă de bani în schimbul ajutorului“. Ulterior, polițistul și-a anunțat superiorul, care, la rândul lui, a raportat situația șefului IPJ Dolj, iar cercetările au fost preluate de ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Dolj.
În aceeași zi, în jurul orei 18.30, la sediul Secției 3 s-au prezentat craiovenii Daniela Cimpoeru și Viorel Guluș, care „i-au oferit polițistului 900 de lire sterline și o bijuterie din aur pentru a interveni la un coleg în vederea schimbării declarațiilor date de bărbatul de 49 de ani, moment în care a intervenit echipa ofițerilor Serviciului Județean Anticorupție, realizându-se prinderea în flagrant“, după cum au mai precizat polițiștii doljeni.
Cei doi craioveni au fost arestați preventiv, iar în urma anchetei, procurorii doljeni au mai pus sub acuzare în acest dosar alți trei inculpați.
Este vorba de Alexandru Guluș, fiul lui Viorel Guluș, de Iulian Ferariu și Viorel Alexe. Primii doi au fost acuzați de comiterea infracțiunii de viol, iar ultimul de complicitate la cumpărare de influență.
În iulie, anul acesta, cei cinci inculpați au fost găsiți vinovați și condamnați la Tribunalul Dolj. Viorel Guluș a primit o pedeapsă de șapte ani de închisoare pentru viol și cumpărare de influență, iar Ferariu a fost condamnat la opt ani și cinci luni de închisoare. Viorel Alexe a fost condamnat la doi ani de închisoare, iar Daniela Cimpoeru a primit aceeași pedeapsă. La rândul lui, fiul lui Guluș a fost internat timp de trei ani într-un centru educativ. În plus, instanța a dispus confiscarea sumei de 900 de lire şi a lănţişorului din aur și a hotărât ca victima infracțiunii de viol să primească de la inculpați suma de 20.000 de lei drept daune morale. A urmat apelul, iar săptămâna trecută, Curtea de Apel Craiova a respins acțiunile formulate de inculpați, care rămân cu pedepsele stabilite în iulie de Tribunal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS