10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNoul Stadion Municipal a rămas fără platforma pietonală de la intrare

Noul Stadion Municipal a rămas fără platforma pietonală de la intrare

Noul Stadion Municipal va fi inaugurat abia înspre jumătatea anului viitor

Lucrările la noul Stadion Municipal din Târgu Jiu vor continua şi anul viitor. Deşi au ajuns la 95% în momentul de faţă, autorităţile au dezvăluit că platforma pietonală din faţa arenei, respectiv vizavi de sediul Primăriei Târgu Jiu, nu a mai fost construită până la urmă. Nu se cunosc exact motivele pentru care obiectivul de la intrarea în stadion nu a mai fost realizat. Au existat discuţii între constructori şi autorităţi pe tema canalizării pluviale şi a amenajării peisagistice din jurul obiectivului şi astfel a fost luată decizia să nu mai fie inclusă în lucrările de construire şi platforma respectivă. „A fost decizia de a lăsa pentru anul viitor construirea platformei pietonale din beton. Au fost câteva lucruri neprevăzute legate de amenajarea unui sistem de colectare a apelor pluviale. A fost luată decizia să fie licitată separat platforma, care este alipită de stadion. Este un buget separat. În perioada de iarnă va fi organizată licitaţia, se va stabili un constructor şi din martie, dacă vremea va permite, se va trece la executarea lucrărilor. Estimez că până pe 1 iunie 2018 vom inaugura Stadionul Municipal“, a declarat Aurel Popescu, viceprimarul din Târgu Jiu.

Probe la instalaţia de căldură a noii arene din Târgu Jiu

Noul stadion municipal din Târgu Jiu este gata în proporţie de 95%. De curând au fost făcute probe ale instalațiilor de iluminat şi a instalaţiei de sunet. De asemenea, este gata instaţia de gaze, iar întreaga bază sportivă poate beneficia de un sistem de încălzire. De altfel, în zilele următoare vor fi făcute probe şi la echipamentele care asigură agentul termic în spaţiile de la stadion. Este nevoie ca pe perioada sezonului rece, acestea să fie încălzite la 8 – 10 grade Celsius pentru a nu se degrada. „Vom face probe şi la instalaţia de încălzire a Stadionului Municipal. Este nevoie de încălzire pentru spaţiile de aproape 6.000 de metri pătraţi. Este vorba de hotelul de patru stele, spaţiile comerciale şi alte tipuri de spaţii“, a mai spus Aurel Popescu.

Două instituţii publice ar putea avea birouri în stadion

Potrivit lui Aurel Popescu, viceprimarul din Târgu Jiu, două instituţii ale administraţiei publice locale din municipiu ar putea avea birouri în incinta noii arene. Este vorba de Direcţia Publică Comunitară de Venituri, respectiv Direcţia Publică de Patrimoniu, ambele din cadrul primăriei. Vor fi folosite spaţiile care au cea mai mică expunere la vadul comercial. Direcţia de Patrimoniu s-ar putea muta din sediul aflat acum pe strada A.I. Cuza, în apropiere de Gara Târgu Jiu, departe de centrul oraşului. De asemenea, conducerea primăriei intenţionează ca şi Direcţia Publică de Venituri să deschidă un birou unde să poată fi realizate diferite operaţiuni, inclusiv plata impozitelor şi a taxelor locale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS