10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăriile din Olt nu mai au bani de salarii

Primăriile din Olt nu mai au bani de salarii

Mai multe primării din Olt (președintele CJ Olt le ține la secret) au rămas fără bani, pentru a putea plăti salariile angajaților fiind solicitați aproape nouă milioane de lei de la guvern.
Suma totală necesară plății salariilor la primăriile din județul Olt este 8,944 milioane de lei, pe care Consiliul Județean Olt, la care s-au plâns primarii, a solicitat-o guvernului.
Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a declarat joi că împreună cu reprezentanții Trezoreriei Olt a întocmit o listă pe care a înaintat-o guvernului, pentru a acoperi găurile din bugetul mai multor primării. Președintele CJ Olt n-a dezvăluit nici câte și nici care sunt acestea, menționând doar că „două-trei“ au și conturile blocate de anumiți furnizori neplătiți. Nici trezorierul-șef al județului, Mihaela Belghiru, nu a dat mai multe amănunte, recomandându-ne să luăm legătura cu biroul de presă și să lăsăm o cerere scrisă, la care se va răspunde conform legii.
„Împreună cu Trezoreria județului Olt suntem în evaluare, facem o anumită situație, am demarat și o hotărâre de guvern, cerem guverului bani pentru primăriile care nu au fonduri să încheie anul. (…) CJ Olt are alocată în fondul de rezervă o anumită sumă de bani să intervină, probabil într-o ședință extraordinară, în momentul în care vedem exact ceea ce se întâmplă cu aceste primării. CJ Olt, din fondurile de rezervă, de-a lungul acestui an bugetar, din economii, a rezervat o sumă pentru a putea interveni la finalul anului la localitățile care nu reușesc să-și ia salariile și pentru a asigura partea de cofinanțare în așa fel încât localitățile să nu piardă proiectele din lipsa banilor pentru cofinanțare. Cu siguranță, vom interveni, dar în acest moment suntem în evaluare și așteptăm să vedem clar care va fi și la ce nivel intervenția guvernului“, a spus șeful CJ Olt, Marius Oprescu.
În ședința de joi, 23 noiembrie 2017, s-au alocat bani și Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului, care, de asemenea, avea nevoie de fonduri suplimentare pentru a încheia anul cu bine, bani virați tot de la guvern în conturile CJ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS