22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAdăposturile din Dolj pot fi găsite cu ajutorul unei aplicații

Adăposturile din Dolj pot fi găsite cu ajutorul unei aplicații

Cu ajutorul aplicației puse la dispoziție de Departamentul pentru Situații de Urgență, doljenii pot afla locul celui mai apropiat adăpost de protecție civilă

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dolj a anunțat că, în perioada 6 noiembrie – 22 decembrie, se face inventarierea tuturor adăposturilor de protecție civilă din județul Dolj.
Aceste adăposturi sunt împărțite de pompierii doljeni în patru categorii: adăposturi publice terminate (172, dintre care 168 în Craiova), adăposturi publice neterminate (32, toate în Craiova), adăposturi private terminate (69) și adăposturi private neterminate (49). Dacă adăposturile publice sunt amplasate, de regulă, la subsolul blocurilor de locuit, cele private se găsesc în incinta unor societăți comerciale sau întreprinderi.
Reprezentanții ISU Dolj reamintesc că locurile unde sunt amplasate aceste adăposturi pot fi aflate cu ajutorul unei aplicații pentru telefoanele mobile. Este vorba de aplicația „DSU“, care grupează toate informațiile despre situațiile de urgență care apar pe teritoriul României. De exemplu, la secțiunea „hărți“ pot fi găsite adăposturile din municipiul Craiova, după care se poate accesa funcția „navigare“ către cel mai apropiat adăpost.
Aplicația „DSU“ are patru componente: de informare, alertare, raportare și învățare. În prima secțiune, utilizatorii pot găsi cele mai noi știri din domeniul situațiilor de urgență, direct de la sursă – Inspectoratele pentru Situații de Urgență, Inspectoratul General de Aviație, Serviciile de Ambulanță, SMURD sau Salvamont. A doua componentă, cea de alertare, transmite alertele meteo, cele de inundații, drumuri blocate etc. Utilizatorii aplicației „DSU“ primesc notificări de fiecare dată când apare o alertă în zona lor de interes (care poate fi setată de utilizator).
De asemenea, populația poate raporta orice situație de urgență, fie că este vorba de inundații, alunecări de teren, incendiu sau accident rutier, va putea trimite fotografii și clipuri video către Departamentul pentru Situații de Urgență.
Cu ajutorul ultimei componente, cea de învățare, utilizatorii au acces la zeci de articole despre comportamentul în caz de cutremur, inundații, incendii, acordarea primului ajutor și măsuri salvatoare rapide.
Aplicația „DSU“ poate fi descărcată gratuit în Apple Store și în Google Play.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS