12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘcolărița din Craiova care a câștigat bursa pentru creativitate

Școlărița din Craiova care a câștigat bursa pentru creativitate

Alexandra Isabella Gonzales-Iliuță, elevă în clasa a II-a la Școala Gimnazială „Mircea Eliade“ din Craiova, a primit joi o bursă de 250 de dolari pentru ea și a obținut și un premiu de 500 de dolari pentru clasă. Eleva a fost recompensată pentru creativitatea sa, după ce a realizat un desen reprezentativ pentru sănătatea orală. Pictura a fost premiată de compania Colgate, fiind selectată de un juriu de la New York, unde au fost trimise cele mai bune picturi din întreaga lume. Alexandra este singura câștigătoare din România.

Colegii Alexandrei Isabella Gonzales-Iliuță, premiați și ei pentru participarea la programul de igienă dentară
Colegii Alexandrei Isabella Gonzales-Iliuță, premiați și ei pentru participarea la programul de igienă dentară

Alexandra Gonzales-Iliuță și colegii ei de clasă de la Școala Gimnazială „Mircea Eliade“ din Craiova au participat în primăvara acestui an la un program de educație pentru sănătatea dentară, coordonat de Crucea Roșie – Filiala Dolj. Programul avea și o parte interactivă pentru copii, să realizeze un desen reprezentativ pentru igienă. Alexandra a răspuns pozitiv inițiativei și ca ea au mai făcut și alți copii din județul Dolj. Cele mai bune desene aveau să fie premiate cu o bursă, după ce erau evaluate de mai multe comisii. „Am avut la nivelul județului Dolj 30 de desene, realizate de copii de la diferite școli. Am ales dintre acestea trei, pe care le-am trimis să fie jurizate de o comisie de la București, unde au trimis toate cele 17 județe participante la campanie. Din acestea, zece desene au fost trimise la New York, acolo s-au adunat reprezentările grafice din toată lumea. La final au fost desemnați 12 câștigători din diverse țări. Printre ei, și Alexandra, care este singura elevă din România ce obține acest premiu și reușește să pună România pe harta zâmbetului“, a spus Mariana Vintilă, reprezentant Crucea Roșie – Filiala Dolj.
Desenul Alexandrei arată o măseluță care se spală cu pastă de dinți, păstrând un zâmbet frumos. Cu acesta a câștigat premiul care a constat într-o bursă de 250 de dolari pentru Alexandra, premiu asigurat de Colgate. Școlărița a câștigat și a confirmat astfel și pasiunea ei pentru pictură. „Pictez de la vârsta de patru ani, fac cursuri și la Palatul Copiilor. Pictura este ceva care mă relaxează. Pictez în biroul meu, după ce îmi fac temele. Îmi place să fac peisaje. Desenez și atunci când vin dintr-o excursie unde văd diverse locuri. Este o pasiune și vreau ca în viitor să fac carieră în acest domeniu“, a spus Alexandra. Școlărița are rezultate foarte bune și la clasă. „Este un copil pe care și l-ar dori orice învățător. Este prietenoasă şi se implică în orice activitate. Învață la toate disciplinele, dar aptitudinile artistice o definesc. Este talentată la desen“, a spus Mihaela Ghinea, învățătoarea elevei. De altfel, nu numai Alexandra a câștigat, ci și clasa, fiind acordată și o bursă de 500 de dolari din partea Colgate, bani pe care învățătoarea îi va folosi pentru a cumpăra un laptop care să o ajute în desfășurarea activităților didactice de la clasă. Conform unui studiu publicat de Organizația Mondială a Sănătății, în România, media națională arată că o familie consumă un tub de pastă pe an și schimbă periuța de dinți la un an și jumătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS